Jurčević i Krišto podnose prijavu protiv Stanimirovića zbog ratnih zločina: "Oni koji su ubijali više neće mirno spavati"

Foto: Index

NOVINARKA Karolina Vidović Krišto i povjesničar Josip Jurčević najavili su danas na konferenciji za novinare da će za dva tjedna podnijeti kaznenu prijavu protiv predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića zbog ratnih zločina u istočnoj Slavoniji. Prije same konferencije za novinare bio je prikazan prilog emisije "Slika Hrvatske" o Vukovaru, autorice Karoline Vidović Krišto, koji je HRT zabranio.

"Ratni zločinci se danas proglašavaju uglednim građanima, zauzimaju visoke položaje u institucijama vlasti. Moramo jednom zauvijek razlučiti tko je ratni zločinac, a tko je nevin", kazao je Jurčević.

"Umjesto da imamo osuđene ratne zločince oni slobodno šetaju jer su abolirani. Ne mogu se abolirati ratni zločinci", kazao je pak odvjetnik Zvonimir Hodak, naglasivši kako se u Hrvatskoj događa "znanstvena fantastika". Dodao je i da je u Hrvatskoj abolirano 5000 ratnih zločinaca te da oni danas mirno šetaju Hrvatskom, što je nedopustivo.

Hodak je dodao i da je sigurno da "oni koji su ubijali i devastirali više neće mirno spavati".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.