Krmpotić zbog seks skandala traži razrješenje iz Nadzornog odbora HRT-a: "Izložen sam medijskom linču!"

Foto: Arhiva

GORAN KRMPOTIĆ od Sabora je zatražio da ga razriješi dužnosti u Nadzornom odboru HRT-a. Razrješenje je Krmpotić zatražio zbog seks skandala koji je zadnjih dana dobio veliku pozornost u hrvatskom medijskom prostoru.

"U srijedu, 17. srpnja, zaprimio sam poziv na ispitivanje u svojstvu osumnjičenika od strane Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu zbog kaznenog djela iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona, odlučio sam na današnji dan uputiti u Hrvatski sabor zahtjev za razrješenje na mjesto člana u Nadzornom odboru Hrvatske radiotelevizije. Smatram da je moja dužnost u situaciji u kojoj sam se našao, iako kazneno djelo nisam počinio, maknuti se iz Nadzornog odbora HRT-a i time omogućiti njegovo daljnje normalno funkcioniranje te staviti prioritet na dokazivanje svoje nevinosti i na zaštitu sebe i svoje obitelji", poručuje Krmpotić.

Krmpotić demantira da je počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, odnosno da je pokušao ucijeniti SDP-ovog zastupnika Igora Dragovana "škakljivim" fotografijama na kojima je prikazana zaposlenica HRT-a Mirela Despot. Tvrdi da je izložen medijskom linču koji je pokrenut nakon što je Nadzorni odbor tražio smjenu Gorana Radmana, glavnog ravnatelja HRT-a.

"Posebno napominjem da nisam počinio inkriminirana mi kaznena dijela, ali podnošenje ovog zahtjeva za razrješenje smatram svojom moralnom obavezom", ističe Krmpotić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.