Lidija Horvatić iz Hrvatske udruge poslodavaca izabrana u Upravni odbor Međunarodne organizacije rada

 Foto: HUP

LIDIJA HORVATIĆ, dugogodišnja direktorica Odjela za politike EU i međunarodne poslove Hrvatske udruge poslodavaca izabrana je u Upravni odbor Međunarodne organizacije rada (ILO), priopćeno je iz HUP-a.
 
ILO je međunarodna tripartitna organizacija, jedina takve vrste u svijetu, koja okuplja predstavnike vlada, poslodavaca i radnika u svojim izvršnim tijelima. Upravni odbor je izvršno tijelo Međunarodne organizacije rada i donosi odluke o politici ILO-a, odlučuje o dnevnom redu Međunarodne konferencije rada, usvaja nacrt programa i proračun Organizacije, a bira i glavnog direktora ILO-a.
 
Upravni odbor sastoji se od 56 članova (28 vlada, 14 poslodavaca i 14 radnika ) pri čemu deset mjesta  trajno drže države: Brazil, Kina, Francuska, Njemačka, Indija, Italija, Japan, Rusija, Velika Britanija i SAD). Ostali članovi biraju se svake tri godine, a predstavnici poslodavaca i radnika su izabrani u osobnom svojstvu. 
 
Također, kao član Upravnog odbora Međunarodne organizacije rada Lidija Horvatić je izabrana u ovom trogodišnjem mandatu za člana Odbora za slobodu udruživanja. Isti Odbor ima neovisnog predsjednika i po 3 predstavnika vlada, poslodavaca i sindikata te odlučuje u dijalogu s vladama jesu li prekršeni standardi i principi slobode udruživanja. Odbor usvaja izvješća te daje preporuke kako se problem može riješiti.
 
Lidija Horvatić je u HUP-u gotovo od samog osnutka, točnije od 1994., u početku kao pravni savjetnik, a od 1998. kao direktorica zadužena za međunarodne poslove HUP-a, odnosno suradnju s poslodavačkim organizacijama diljem svijeta. Nakon što je 1994. položila pravosudni ispit, 2003. magistrirala je na interdisciplinarnim Europskim studijima.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.