Ljubav ne poznaje granice: Miro Pivac u zatvoru oženio Kristinu Sesar, traži ublažavanje kazne

MIRO PIVAC, znan i kao Miro Vlaj, splitski diler osuđen na pet i pol godina zatvora zbog šverca kilograma kokaina iz Amsterdama, oženio se za svoju ljubav Kristinu Sesar, natjecateljicu TV showa Survivor.

Ceremonija je održana u zatvoru početkom svibnja, a sad Pivac zbog novih obiteljskih okolnosti traži izvanredno ublažavanje kazne.

Svaguša prodao Pivcu Jaguar za 40 tisuća eura

Pivac i Kristina u vezi su nekoliko godina. Kristinu su policajci ulovili zajedno s Mirom početkom prosinca 2010. godine nakon povratka iz Nizozemske. Brzo je puštena, a između ostalog policiji je cinkala da je Miro od Joška Svaguše za 40 tisuća eura kupio Jaguar Coupe.

Opet s drogom, a ni tinta se na presudi nije osušila

Kilogram kokaina je, inače, nađen kod Zadranina Nina Škare. Pivac se branio da s drogom nema nikakve veze, no "izdali" su ga brojni telefonski kontakti koje je ostvario sa Škarom. Tvrdnja da je angažiran tek da proba kokain, nije se previše dojmila suca Vlade Živaljića, koji je Pivcu "odrezao" solidnih pet i pol godina zatvora, usput primijetivši kako je uhvaćen s drogom, a da se ni tinta na pravomoćnoj presudi za kokain i heroin iz daleke 1998. godine nije osušila.  

Šok na objavi

Pivac se nadao da bi Vrhovni sud mogao umanjiti sankciju suca Živaljića, jer je branitelj Jadran Franceschi uoči sjednice uspio ishoditi potvrdu o rehabilitaciji. Nije pomoglo. Vrhovni sud u cijelosti je potvrdio presudu, a sada se svježe oženjeni Pivac nada da bi ipak mogli imati razumijevanja za novu obiteljsku okolnost.

Kristina je cijelo vrijeme bila uz Miru. Kada je na objavi presude čula koliko je zatvora dobio, pozlilo joj je. Srušila se na pod u šoku. I Pivac se zamalo oduzeo.

Ljubav sve pobjeđuje

Par je unatoč teškim životnim okolnostima našao vremena i prostora da ozakoni svoju vezu. Hoće li to išta pomoći da Pivcu prihvate zahtjev za izvanrednim pravnim lijekom i oproste mu koju godinu zatvora?

Dosad je s pravosuđem imao prilično sreće. Zbog heroina je osuđen još početkom 90-ih. Izašli su mu u susret i nekoliko puta odgodili služenje kazne, a onda je reagirao predsjednik dr. Franjo Tuđman i "posušio" mu kaznu zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.