Luka Bebić: Sanaderu želim sve najbolje i da ovo naše pravosuđe radi svoj posao u skladu sa zakonom

Screenshit: HRT

BIVŠI predsjednik Sabora Luka Bebić ovih dana obilježava prvih godinu dana u mirovini. U ekskluzivnom razgovoru za Media servis otkrio je čime se bavi sad kad ima puno slobodnog vremena, nedostaje li mu politika, što misli o Karamarku, je li bio kod Sanadera u zatvoru.

"Dobro se osjećam. Ovih godinu dana sam proveo opušteno, radeći ono što volim. Jedan dobar dio godine dolje na moru i tako", rekao nam je Luka Bebić i dodao da mu, nakon burnog i uzbudljivog političkog života, u mirovini nije dosadno.

"Pa nije jer ja imam zanimacije koje volim. Malo o maslinama i klementinama. Volim oko kuće, vrt, pratim to, uzgajam, zalijevam i slično", otkriva Bebić.

Ipak odmah kaže da i dalje prati politiku pa smo ga pitali kako mu sad, s odmakom, izgleda Sabor.

"Ne gledam to baš redovito. Ponekad pogledam kad su neke zanimljive teme. Ništa se tu nešto različito dešava. Uglavnom su to rasprave koje su ponekad žustre kao što su bile i ranije. Nisam primjetio nikakve novine", rekao nam je Bebić.

Pomalo prati stanje i u HDZ-u. Nisam u strukturama, samo sam član pa baš i ne znam što se događa, rekao je Bebić koji ipak Karamarku zamjera što se okrenuo isključivo demokršćanskim načelima. Nedostaje narodnjačka komponenta i konkretna socijalna osjetljivost, kaže Bebić.

"Dakle u smislu konkretnih socijalnih prijedloga koji bi poboljšali ovu situaciju u kojoj se sada nalazi Hrvatska i koja je vrlo teška, gdje ljudi teško žive. Mislim da tu ne smije se ostati na deklarativnom izričaju nego predlagati nešto konkretno", istaknuo je Bebić.

Media servisu je otkrio da još nije posjetio Sanadera u zatvoru jer i bivši premijer želi sve vrijeme posvetiti odvjetnicima.

"Naravno da u budućnosti kada budu takvi uvjeti da ću svoga prijatelja nastojati posjetiti. Želim mu sve najbolje i da ovo naše pravosuđe radi svoj posao u skladu sa zakonom", poručio je Bebić.

Nakon pomne analize stanja u pravosuđu i na političkoj sceni pitali smo barba Luku nedostaje li mu ipak nešto iz vremena prije penzije.

"Što bi mi falilo. Ja sam realan u svojim i planovima u ovim vremenima i očekivanjima. Dakle, tu nema ništa dramatično. Fali svakomu nešto ponekad. Ja to ne bi sada mogao izraziti na jedan konkretan način", kazao je Bebić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.