Madunić se nije javio u mostarski zatvor na izdržavanje kazne od godine dana

Foto: Croatia.ch

ANTE MADUNIĆ, građevinski poduzetnik i bivši konzul RH u Švicarskoj i Njemačkoj, u Splitu osuđen na godinu dana zbog prevare obitelji Cuzzi teške 140 tisuća eura, nije se 16. travnja javio u mostarski zatvor premda je dobio rješenje kojim se upućuje na izdržavanje kazne.

Kako doznajemo od branitelja Nediljka Ivančevića, Madunić se žalio na rješenje, no žalba je odbačena pa se žalio na rješenje o odbacivanju. Koliko je njemu poznato, pravna zavrzlama još nije riješena. Madunić navodno nema namjeru bježati jer nema kamo budući da je u EU na snazi europski uhidbeni nalog kojeg je raspisao splitski Županijski sud zbog presude u slučaju Cuzzi.

Unatoč dva europska uhidbena naloga, Madunić se uspio izvući iz Muenchena

Zanimljivo je da je Madunić prošle zime uhićen u Muenchenu, ali po drugom nalogu, onom splitskog Općinskog suda zbog postupka koji se vodio zbog nepokretanja stečaja u Madunićevoj tvrtki Virgula. Sud je nakon uhićenja povukao nalog jer su utvrdili da je postupak pravomoćno okončan uvjetnom presudom, a nekako u isto vrijeme novi nalog izdao je Županijski sud. Dok je stigao do Muenchena, Madunić se već vratio u BiH.

Iz Hrvatske je, inače, pobjegao u lipnju 2013. godine kada se trebao javiti na služenje kazne u Remetinec. Predmet je ustupljen BiH, neko se vrijeme špekuliralo da će Madunić moguće otkupiti kaznu, no na koncu je osuđen na identičnu kaznu kao i u RH.

Državno odvjetništvo je u međuvremenu podiglo novu optužnicu za prevaru tešku 1,6 milijuna eura. I tu su, kao i u slučaju Cuzzi, prevareni kupci stanova, koji su Maduniću platili, ali on im nije skinuo hipoteku banke nad nekretninama. 

 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.