Maraska d.d. preuzima pogone Done u Gornjoj Stubici i poziva proizvođače voća na suradnju

 Ilustracija: freeimages.com

POGONI za koncentraciju voća u Gornjoj Stubici, u kojima je do sada poslovnu djelatnost obavljala Dona trgovina u stečaju, od lipnja ove godine bit će u najmu Maraske d.d. iz Zadra.
 
Namjera Maraske je nastavak djelatnosti proizvodnje voćnih koncentrata, odnosno nastavak otkupa voća i njegova prerada u koncentrat. Na ovaj način zaposlenje će pronaći oko 40 radnika, te će se istovremeno nastaviti otkup voća s područja cijele Hrvatske, priopćeno je iz te tvrtke.
 
Poslovni planovi Maraske predviđaju otkup oko 20.000 tona raznih vrsta voća, većinom višnje, višnje maraske, jabuke i bobičastog voća, te njihovu preradu u koncentrat koji će se plasirati na domaćem, a i na stranim tržištima. Na ovaj će način domaćim proizvođačima biti omogućen otkup i prerada njihovih prinosa za industrijsku preradu.
 
Veliki kapaciteti pogona za koncentraciju u Donjoj Stubici, koji su od izuzetne važnosti za hrvatsku poljoprivrednu industriju, neće ostati neiskorišteni zahvaljujući poslovnom dogovoru u kojem zadarska tvrtka Maraska d.d. uzima u najam pogone u Gornjoj Stubici.
 
Maraska  u svom vlasništvu ima i plantažu višnje maraske, gdje je na površini 200 hektara nasada posađeno oko 95.000 stabala s godišnjim prinosom blizu 1.000 tona vrhunske sirovine, tako se ovaj poslovni potez čini kao logična i prirodna integracija.
 
Maraska će otkupljivati značajne količine industrijskog voća, te iz tvrtke pozivaju na suradnju sve zainteresirane proizvođače voća.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.