Marinkovići pred sudom tvrde da nisu krivi: Za zlostavljanje Bettine Siegner prijeti im 8 godina zatvora

BRAČNI par Milenko i Slavica Marinković danas su se prvi puta pojavili pred Općinskim sudom u Kalesiji, nakon što su sredinom svibnja uhićeni pod optužbom da su godinama u zaseoku Karavlasi zlostavljali Njemicu Bettinu Siegner.

Pred istražnim sucem izjasnili su se da nisu krivi za djelo koje im se stavlja na teret, odnosno za protupravno oduzimanje slobode na okrutan način. Ukoliko budu proglašeni krivima, prijeti im kazna i do osam godina zatvora. Početak suđenja trebao bi biti 20. srpnja, a očekuje se da bi se zadnje ročište trebalo održati 17. kolovoza.

Optužnica Marinkoviće tereti da su u razdoblju od kraja 2005. godine do 17. svibnja 2012. godine djevojčicu Bettinu Siegner, od njene 12. do 19. godine života, držali zatvorenu, psihički je i fizički zlostavljali i nehumano se ponašali prema njoj, nanosili joj tjelesne ozljede i tjerali je da radi najteže fizičke poslove. Djevojci istovremeno nije bilo dozvoljeno stupati u kontakt s ljudima izvan obitelji Marinković, a nije pohađala ni školu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.