"Maša je bolje, ali čeka je još puno terapija": Od iznosa prikupljenog za Mašu, 270.000 kuna donirano drugoj djeci

Foto: Facebook

NAKON što je javnost saznala da malena Maša Lučić boluje od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja i epilepsije te da je jedini spas za Mašu operacija u Chicagu, hrvatski građani ponovno su se ujedinili i pokazali koliko srca zajedno može kucati za jedno malo i bespomoćno stvorenje.

"I dalje ćemo biti uz Mašu na njezinom putu do sreće. Zahvaljujemo svim građanima Hrvatske na njihovim donacijama, partnerima u kampanji, Tonyju Cetinskom na velikom srcu te svima koji su na bilo koji način pomogli da ova priča ide sretnom kraju. Naravno, nastavljamo dalje sa dobrim djelima, a prvi veliki zadatak je početak izgradnje Centra za smještaj i rehabilitaciju teško bolesne djece za koji smo nakon par godina truda ishodili svu potrebnu dokumentaciju. Na taj način pomoći ćemo zaista velikom broju bolesne djece", poručila je prof. Višnja Vranešić, upraviteljica Zaklade Sierra.

U kampanji je za Mašu ukupno sakupljeno 1.460.277,01 kuna od čega je 975.000,00 kuna uplaćeno kao polog za operaciju u Chicagu. Bolnica je nakon obračunatih usluga obitelji Lučić vratila 357.181,00 kuna. Bez obzira što je neizvjesno koliko će još novaca Maši biti potrebno za daljnje liječenje, obitelj Lučić i Zaklada Sierra su bez razmišljanja odlučili donirati 270.000,00 kuna bolesnoj djeci čije su se obitelji obratile zakladi za pomoć. Ako im bude falilo za Mašu, ponovno će ih sakupiti, a ako ostane, ponovno će ih podijeliti potrebitima. Što je dokaz da se sve može kad se hoće.

Tako su za neophodne terapije po 30.000,00 kuna donacije primili Dejan Avgustinović (18 godina) sa dijagnozom teške epilepsije, blizanci Rudolf i Marija Vlahović (8 godina) s cerebralnom paralizom i teškim mentalnim retardacijama, Sara Brkičić (5 godina) s generaliziranom hipotonijom, Jakov Salapić (3 godine) ima strabizam i megacolon, Popović Matija (5 godina) s epilepsijom i Ena Šarac koja godinama prkosi tumoru mozga. Eni se dodatnim iznosom od 60.000 kuna podmirio i preostali dug za bolničko liječenje, jer je njenoj obitelji zbog toga prijetila ovrha.

"Želimo se javno zahvaliti Hrabrom Medi i Zakladi Sierra koji su za Mašu pokrenuli kampanju `Trebam te` te uz podršku građana ispunili svoju misiju i osigurali nam potrebna sredstva za operaciju i za daljnje liječenje. Maša je bolje, proslavila je svoj peti, puno sretniji rođendan, ali kako bi progovorila, počela rasti i shvaćati život oko sebe, čeka je još puno, puno terapija, a vjerojatno i još koja operacija. Najteži dani su, vjerujemo ipak iza nas i puni smo nade da će jednom i u našem domu sve biti kako treba", rekla je Mašina mama Vlatka Lučić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.