Ministar Ostojić danas objavljuje rezultate unutarnje kontrole o prisluškivanju Bajića i novinara

Foto: Tomislav Krišto/Cropix

MINISTAR unutarnjih poslova Ranko Ostojić će u 11 sati izvijestiti o nalazu unutarnje kontrole vezano uz navode o praćenju glavnog državnog odvjetnika i osmero novinara.

"Moja obaveza je bila, kao što sam i obećao, da će unutranja kontrola, a to je i moja zakonska ovlast, izvršiti provjeru navoda koji su objavljeni u jednom dnevnom listu. Vjerujem da ćemo do petka imati rezultate te unutranje kontrole. Ono što načelno mogu reći jest da takav način postupanja, da se pravdate nalogom državnog odvjetnika, i da onda radite što vas je volja, u jednom demokratskom društvu, ne može biti prihvatljivo", rekao je Ostojić.

Podsjećamo, Novi list je objavio kako je bivši ravnatelj policije Oliver Grbić u drugoj polovice prošle godine, prije parlamentarnih izbora, naložio tajno praćenje glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i osam novinara zbog curenja informacija u slučaju Fimi media.

Isti izvor navodi da su pod nadzorom pored Bajića bile novinarke Večernjeg lista Marina Borovac, Ivana Jakelić i Marijana Zrinjski, koje su bile potpisane pod tekst o iskazu Branke Pavošević te Ivanka Toma kojoj je polje rada Državno odvjetništvo te pravosuđe u cjelini. 
 
"U rujnu te godine tekst s iskazom Branke Pavošević objavljuje i Jutarnji list, nakon čega Grbić mjere nadzora proširuje na još nekoliko novinara i urednika. Iz Jutarnjeg tako pod mjere dolazi glavni urednik Mladen Pleše te novinari Dušan Miljuš i Vanja Nezirović, a priključen im je još jedan član redakcije Večernjeg lista, Josip Bohutinski", pisao je Novi list.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.