Monstrumu iz Splita dvije godine zatvora: Ženu i maloljetne sinove izudarao i izrezao nožem!

Ilustracija: Arhiva

IVICA B. osuđen je u Splitu na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora zbog tri kaznena djela počinjena na štetu supruge i dvojice maloljetnih sinova.

Koncem srpnja prošle godine pola sata prije ponoći u obiteljskom stanu nasrnuo je na suprugu. Najprije ju je dvaput udario šakom u glavu. Kada je pala, mašio se noža iz kuhinje i zarezao je na nekoliko mjesta po glavi i tijelu dok se branila rukama.

Trinaestogodišnji sin pokušao je spriječiti oca u daljnjem mahnitanju, no odgurnuo ga je u zid. Dječak je od udarca slomio ruku. Kada mu je u pomoć priskočio 8-godišnji brat, nožem mu je napravio porezotinu na ruci od pet centimetara.

Za nasilje nad ženom i sinovima tri kazne u rasponu od devet mjeseci do godine i dva mjeseca

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, Ivica B. osuđen je za tešku tjelesnu ozljedu nad starijim sinom na godinu i dva mjeseca zatvora, za porezotinu na ruci mlađeg dobio je devet mjeseci zatvora dok je za tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju, udarce u glavu i porezotine po tijelu i glavi supruge, osuđen na godinu zatvora.

Osam mjeseci iza rešetaka bilo mu dovoljno za razmišljanje

Nakon objave presude pušten iz pritvora. Ženu neće više zvati, pokrenula je brakorazvodnu parnicu i Ivica će odsada živjeti s majkom.

Boravak iza rešetaka u trajanju od osam mjeseci dao mi je dovoljno vremena za razmišljanje te sam shvatio štetnost svojih postupaka, priznao je Ivica B. na suđenju. 

Na poslu uzoran i odgovoran, a kući...

Sve je inače priznao. Smatra se krivim. Kazao je da mu se jednostavno zacrnilo pred očima i da je prije napada na ženu i sinove pio. Zaposlen je, inače, u jednoj gradskoj tvrtki i sebe je sucu Zoranu Ivaniševiću predstavio kao izuzetno uzornog i odgovornog radnika. Supruga mu je prigovarala zbog nebrige za nju i djecu, a verbalno su se sukobili zbog financijskih problema. Spočitala mu je alkohol i marihuanu, a on njoj nevjeru.

Sudac Ivanišević za olakotne okolnosti kod odmjeravanja sankcije uzeo je u obzir korektno držanje pred sudom, iskreno priznanje, izraženo kajanje te dosadašnju neosuđivanost. Za otegotne je uzeo društvenu osudu i veliki porast ovakvih kaznenih djela, kao i činjenicu da je kod djece dijagnosticirana trauma.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.