Mornara baš briga za neradnike iz Agencije koji su ukinuli Oskar znanja zbog 150 tisuća kuna

Fotomontaža: Index (FaH)

AGENCIJA za odgoj i obrazovanje proslavila se dva puta danas u hrvatskim medijiama i to po dvije različite, a opet sasvim iste stvari. Naime, nije radila svoj posao.

Mornar: Pitajte Agenciju

Naime, Agencije za odgoj i obrazovanje obavijestila je javnost kako neće organizirati i svečanu dodjelu „Oskara znanja“ državnim prvacima. Agencija tvrdi kako nisu osigurana finacijska sredstva odnosno da nema financijskih mogućnosti za izradu kipića i ostale troškove kako bi nagradili državne prvake iako troškovi iznose oko 150 tisuća kuna.

Nadležno ministarstvo znanosti Vedrana Mornara nije previše uzrujanom takvom viješću.

"Dodjeljivanje Oskara znanja u nadležnosti je Agencije za odgoj i obrazovanje te Vas molimo da se s navedenim upitom obratite Agenciji", rekli su nam iz Ministarstva.

Oskar za neradništvo

Isto tako u današnjem istraživanju Indexa o tome koliko se radilo u ministarstvima i agencija, upravo je ova Agencija osvojila "Osklara neradništva". Tako je u Agenciji za odgoj i obrazovanje trenutno zaposleno ukupno 127 osoba, a na  današnji dan, na svom radnom mjestu prisutno je 39 radnika.

"Ravnateljica je danas prisutna na svom radnom mjestu kao i jedna njezina pomoćnica. Agencija za odgoj i obrazovanje donijela je Plan korištenja godišnjeg odmora za 2014. godinu u lipnju 2014. godine sukladno odredbama Zakona o radu, Kolektivnog ugovora za javne službenike i namještenike, Pravilnika o radu i ugovorima o radu. Radnici koji danas koriste godišnji odmor, koriste godišnji odmor iz 2014. godine, koji su dužni iskoristiti do 30. lipnja 2015. godine", kažu nam na kraju.

Dodajmo da jedno od rijetkim ministarstva koje nam nije poslaolo odgovor na pitanje koliko se i tko je radio danas bilo upravo ministarstvo Vedrana Mornara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.