NEVA 2013: Zajednički nastup hrvatskih tvrtki na ruskom sajmu brodogradnje

Foto: HGK

OD 24. do 27. rujna u Sankt Peterburgu se održava sajam brodogradnje NEVA 2013. u sklopu kojeg je jučer, 25.rujna, na izložbenom prostoru Hrvatske gospodarske komore održan i Hrvatski dan, koji je privukao najvažnije ruske brodograditelje i brodovlasnike, priopćeno je danas iz Hrvatske gospodarske komore.

Hrvatska brodogradnja ima iznimno dobar status u Rusiji, što je rezultat pedesetogodišnje nazočnosti naše brodograđevne industrije u Ruskoj federaciji. Na Hrvatskom danu su ovogodišnju prezentaciju izvoznih mogućnosti svojom nazočnošću podržali Igor Prelovšek, zamjenik veleposlanika RH u Ruskoj Federaciji i Ruđer Friganović, posebni savjetnik ministra gospodarstva za brodogradnju.

 "Ovo je prvi zajednički nastup privatnih hrvatskih brodogradilišta. Vjerujemo da će efikasnost privatnog poslovnog promišljanja uz buduće snažnu državnu podršku brodogradnji kao strateškoj hrvatskoj industriji, rezultirati novim ugovorima na ovom tržištu tradicionalno naklonjenom hrvatskim brodograditeljima", napomenuo je tom prigodom gospodin Friganović.
 
Ove godine na sajmu NEVA , na nacionalnom štandu u organizaciji HGK, izlažu brodogradilišta Uljanik, Brodosplit, Brodotrogir, Viktor Lenac, Radež, Montmontaža Greben te proizvođači brodske opreme Končar-Gim, ACM-JEK i Inelteh.
 
"Komora četrnaest godina organizira nastup hrvatskih tvrtki na sajmu NEVA . Iako je sajam koncentriran na rusko tržište, zamjetan je kontinuirani rast inozemnih, uglavnom europskih izlagača. Neosporno je kako je ovo tržište interesantno za brodograditelje, projektne urede i proizvođače opreme unatoč razumljivoj ruskoj težnji da brodove za vlastitu flotu grade na svojim navozima", rekla je direktorica Sektora za industriju HGK, Zoja Crnečki.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.