NYT: Obama bi mogao podržati rezoluciju o Izraelu unutar granica iz 1967. godine

Foto: Hina

BIJELA kuća nastavlja s izražavanjem zabrinutosti zbog retorike koja je dovela do neočekivane pobjede izraelskog premijera Benjamina Netanyahua na izborima održanima u utorak i sugerira promjenu vanjske politike prema osnivanju Palestinske države, javlja New York Times pozivajući se na nekolicinu dužnosnika u administraciji.

> Iran i Hezbollah uklonjeni s američke liste terorističkih prijetnji


Prema izvješću, Washington je sve skloniji prihvaćanju rezolucije koja "utjelovljuje principe rješenja s dvije države",  podrazumijeva vraćanje Izraela na granice prije Šestodnevnog rata iz 1967. godine i uzajamno dogovorenu razmjenu teritorija.

"Premisa naše međunarodne pozicije je bila podrška direktnim pregovorima između Izraelaca i Palestinaca," izjavio je visoki dužnosnik Bijele kuće za NYT. "Mi smo sada u realnosti u kojoj izraelska vlada više ne podržava pregovore. Posljedično, mi moramo taj faktor uvrstiti u naše odlučivanje o tome kako naprijed".

Premijer Netanyahu je ususret izborima činio sve što može kako bi pridobio glasove desnice, pa je između ostalog izjavio da će spriječiti svaki pokušaj formiranja Palestinske države.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.