Na području PU primorsko-goranske zabilježeno čak 40 posto manje kažnjivih djela nego 2013. godine

Ilustracija: MUP

U PRVIH šest mjeseci ove godine na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 599 kažnjivih djela ili 40 posto manje nego u istom razdoblju lani, a njihova razriješenost je 64 posto, istaknuto je u izvješću o polugodišnjem sigurnosnom stanju te PU iznesenom danas na kolegiju riječkoga gradonačelnika.

Izvješće je predstavio zamjenik načelnice PU PG Jasmin Brkljača, a gradonačelnik Vojko Obersnel je ocijenio sigurnosno stanje vrlo dobrim i najavio nastavak kvalitetne suradnje grada s policijom.

U ovom razdoblju je kažnjivim djelima počinjena materijalna šteta od 31 milijun kuna, što je 8,3 posto manje nego prošle godine. Kažnjivih djela zloporabe droga je za trećinu manje a manje je i to 20 posto kažnjivih djela maloljetnika. Nasuprot tim podacima, u šest mjeseci 2014. je bilo 11,6 posto više prometnih nesreća, te ih je ukupno bilo 733.

Brkljača je ocijenio da je jedan od razloga poboljšanja sigurnosne situacije niz preventivnih programa PU u suradnji s drugim institucijama u županiji. Jedan od tih programa je utemeljenje Informativnog centra za prevenciju kriminaliteta u Rijeci, kojeg su pokrenuli PU PG i grad Rijeka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.