Na temelju sumnjivog ugovora, Hypo banka upisala založno pravo "na pola Siska"



NA ZGRADU Sisačko-moslavačke županije u centru grada, zgradu u kojoj se nalazi Radio Sisak, na ured mjesne samouprave najvećih mjesnih odbora Zeleni Brijeg i Centar, na Društveni dom Galdova, na prostor u kojem se nalazi Caritas i javna kuhinja te na pašnjak od 60.000 kvadratnih metara u ulici Ivana Fistrovića, Hypo banka upisala je založno pravo!

Potrošili 100 milijuna kuna a dobili tek betonsku konstrukciju

Naime, gradsko vijeće grada Siska danas je založilo nekretnine u vrijednosti većoj od 100 milijun kuna kod Hypo banke, odnosno njezine tvrtke kćeri Epsilon građenje i to zbog projekta izgradnje sportske dvorane koju se Grad Sisak obvezao unajmiti nakon izgradnje.

Podsjetimo, riječ je o projektu za koji je do sada utrošeno oko 100 milijuna kuna za što se dobila tek betonska konstrukcija, a kako se predviđa za dovršetak će biti potrebno najmanje toliko. Hypo banka se htjela osigurati založnim pravom na nekretnine u vrijednosti investicije i to za slučaj da se Grad po završetku gradnje predomisli oko najma.

Važno je naglasiti da osim spomenutih nekretnina Hypo banka traži i založno pravo i na zgradu s poslovnim prostorom i 22 stana u Željezari te više od 50 gradskih stanova u drugim dijelovima grada.

Ikić Baniček: Nećete vidjeti ni jedan kvadratni metar

"Nećete vidjeti niti jedan jedini kvadratni metar nekretnina na koje ste bacili oko jer će istraga DORH-a o gradnji dvorane dokazati da je ugovor štetan, protuzakonit, a time i pravno ništetan", naglasila je sjednici Gradskog vijeća predsjednica SDP-a Siska Kristina Ikić Baniček dodajući da ukoliko bude izabrana na lokalnim izborima za gradonačelnicu da Hypo banka može zaboraviti na sve dogovore.

Oporba je uvjerena kako se Hypo banka zapravo htjela osigurati u slučaju da gradonačelnik Siska Dinko Pintarić (HDZ)  i predsjednik Gradskog vijeća Veljko Novak ne budu izabrani na sljedećim izborima.

Unatoč više poziva, Pintarić je bio nedostupan za komentar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.