Nagrađeni hrabri pakrački policajci: Spasili život teško ozlijeđenom 44-godišnjaku

Foto: PU požeško-slavonska

POLICIJSKA uprava požeško-slavonska i ove je godine na prigodan i svečan način obilježila Dan policije.

Središnji događaj obilježavanja održan danas s početkom u 8.30 sati ispred Spomen obilježja smrtno stradalih hrvatskih branitelja na Trgu 123. brigade, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule pripadnike MUP-a, nakon čega su vojni kapelan Željko Volarić i vlč. Ivica Žuljević u Katedrali Svete Terezije Avilske u Požegi odslužili svetu misu za poginule pripadnike MUP-a.

Proslava je nastavljena na Trgu Sv. Trojstva u Požegi gdje je održana manifestacija „Dan otvorenih vrata policije“ na kojoj je građanima prezentiran rad policije te uređaji i tehnička sredstva koja policija koristi u svakodnevnom radu. Također je Interventna jedinica policije izvela demonstracijske vježbe te simulaciju razbojništva u banci uz izvlačenja osoba iz vozila.

Povodom 29. rujna Dana policije načelnik PU požeško-slavonske za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pohvalio je 25 djelatnika.

Zatim je rečeno da je odlukom Povjerenstva Ravnateljstva policije Ministarstvo unutarnjih poslova zbog iskazane visoke profesionalnosti kojom se osobito pridonosi stanju sigurnosti Republike Hrvatske dodijelilo prigodnu nagradu skupini policijskih službenika PU požeške-slavonske koju im je potom u ime ravnatelja svečano uručio načelnik Dario Dasović. To su kolege Željko Babojelić, Ivica Hlapović i Stjepan Širac i oni su dana 28. ožujka ove godine u jutarnjim satima na području grada Pakracu nakon eksplozije plina i požara iz obiteljske kuće iznijeli teško ozlijeđenog 44-godišnjaka i pružili mu prvu pomoć do dolaska djelatnika Doma zdravlja Pakrac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.