Najezda opasnih zmija u Slavoniji: Pronađene u KBC Osijek te u slavonskobrodskom vrtiću, a bit će ih i više!

NAKON što je prošlog tjedna zmija uplašila pacijentice ispred ginekološke ambulante u osječkoj bolnici, zamjenik ravnatelja osječkog KBC-a najavio je kako će se organizirati pregled područja oko bolnice kako bi bili sigurni da se radi o slučajno zalutaloj zmiji.

Podsjetimo, liječnik Topolovec, kako piše Glas Slavonije, prošlog je tjedna uhvatio i uklonio zmiju iz čekaonice ispred ginekološke ambulante nakon čega je izvršen pregled prostora i dezinfekcija. Srećom, nikakvo leglo nije pronađeno iako se osoblje preplašilo da će upravo to naći s obzirom da se radilo o mladoj zmiji.

Zmija se jednom pojavila i na Odjelu za kožne bolesti KBC-a Osijek, no taj put nisu je uhvatili jer je viđena na dvorištu, iako su u pomoć pristigli i vatrogasci. Boris Banjan, zapovjednik JPVP Grada Osijeka, kazao je kako je za očekivati da će biti i više zmija jer sad dolaze topliji mjeseci.

Da su zmije u Osijeku česta pojava potvrdio je za Glas Slavonije zmijar Darko Karamazan. "Zvao me otac četvero djece, koji je pronašao u kući leglo zmija. I ove što su se zavukle u vrtić nimalo nisu bezopasne. Dovoljno govori to da odgojiteljice 15 dana nisu puštale djecu izvan vrtića nakon što sam uhvatio zmije. Inače, valja imati na umu da je riđovka peta zmija u svijetu po otrovnosti, a najotrovnija u Europi”, rekao je Glas Slavonije Karamazan koji je podsjetio da su u slavonskobrodskom dječjem vrtiću nedavno uhvaćene dvije opasne riđovke! Karamazan je upozorio kako je riđovka peta najotrovnija zmija svijeta te najotrovnija u Europi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.