Napad na konvoj UN-ovih promatrača u Siriji: U eksploziji kod grada Deraa ozlijeđena trojica vojnika

NAJMANJE trojica vojnika ranjena su u bombaškom napadu na sirijsko vojno vozilo koji se dogodio na cesti kojom je nekoliko minuta ranije prošao konvoj promatrača Ujedinjenih naroda, javlja AP. Eksplozija se dogodila u blizini grada Deraa, a za sada nema informacija o smrtno stradalim osobama.

Vođa promatračke skupine u Siriji, general Robert Mood, nalazio se u konvoju koji je vrlo vjerojatno bio meta napada, ali ni on niti nitko od promatrača nije ozlijeđen.  Prema tvrdnjama svjedoka, najmanje trojica vojnika izjurila su iz pogođenog vozila nakon eksplozije, obliveni krvlju.

Promatrači su u Siriju stigli u sklopu mirovne misije UN-a i Arapske lige. Trenutno ih se u zemlji nalazi 30, a prema dosadašnjim izvještajima njihova prisutnost nije dovela do bitnijih promjena u ratom pogođenoj Siriji.

Deraa, grad u čijoj je blizini došlo do eksplozije, bio je središte prosvjeda protiv predsjednika Bashara al-Assada, koji traju od ožujka prošle godine. U krvavim sukobima Assadovih snaga i njihovih protivnika do sada je, prema procjenama sirijske opozicije, poginulo više od 12.000 osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.