Napokon joj vraćena djeca - Dragana Pejović za Index: Ne mogu opisati koliko sam presretna!

BIROKRATSKOJ zavrzlami u slučaju samohrane majke Dragane Pejović, kojoj je bivši suprug doslovno oteo djecu još 25. kolovoza ove godine, napokon je došao kraj.

Sutkinja je izvanparničnom mjerom Dragani vratila djecu šest dana prije zakazanog ročišta, nakon što je Centru za socijalnu skrb Novi Zagreb trebalo čak mjesec dana da se očituje o slučaju. Još pet dana trebalo mu je da odluku proslijedi općinskom sudu koji je imao rok od 60 dana za donošenje odluke. U međuvremenu su joj iz centra za socijalnu skrb poručili da, dok traje borba za skrbništvo, suprug može nekažnjeno uzeti djecu.

Presretna sam! Sada se stanje polako vraća u normalu

Dragana je za Index rekla da je presretna i da se njezina sreća "ne može riječima opisati". "U četvrtak sam dobila rješenje da mi se djeca trebaju vratiti u roku 24 sata. U petak sam bivšem poslala poruku da sam dobila to rješenje i odgovorio mi je da će mi dovesti djecu pred zgradu u 19 sati, i tako je napravio. Bila sam u šoku od tolikog vala sreće i trebalo mi je dva dana da dođem k sebi", ispričala je.

Na pitanje kako su djeca podnijela čitavu situaciju, Dragana je rekla da je njezin sin, učenik prvoga razreda osnovne škole, bio tužan i da je primijetila da je obiteljska drama na njega jače utjecala nego na kćerkicu koju je još dojila kad ju je otac odveo. Međutim, kako kaže, stanje se polako vraća u normalu, sin je krenuo u školu u Zagreb, a djevojčica će uskoro u jaslice.

Dragana je ispričala i da na jučerašnjom ročištu, koje je još ranije zakazano, nije donesena nikakva konačna odluka. Međutim, kako je rekla, njezinom bivšem suprugu dopuštena su vrlo opsežna viđanja djece, kojima su se začudili i djelatnici centra za socijalnu skrb.

Privremena odluka o skrbništvu "nije bila potrebna"

Apsurdno je što je Dragana od suda još u lipnju tražila donošenje privremene odluke o skrbništvu, ali se sutkinji tad nije žurilo donijeti odluku, uz obrazloženje kako je to nepotrebno budući da su djeca ionako kod nje pa će samo naknadno biti donesena trajna odluka o skrbništvu.

No, nakon što je Draganin bivši djecu svojevoljno uzeo k sebi i time prekršio sporazum potpisan u Centru za socijalnu skrb, bez sudske odluke o skrbništvu, Dragana je ostala nemoćna i izgubljena u raljama spore i komplicirane birokracije.

Podsjećamo, 15. listopada je u pred Općinskim građanskim sudom u Vukovarskoj ulici u Zagrebu održan i prosvjed podrške Dragani, kojim se  nadležne institucije htjelo natjerati da ubrzaju birokratske procedure i djecu što prije vrate majci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.