Nema milosti za obiteljskog nasilnika: Sudac ga poslao 8 godina u zatvor jer je premlatio ženu

Foto: Ilustracija

MIRO D. osuđen je u Splitu na šest i pol godina zatvora jer je premlatio ženu i polomio joj rebra. Radi se o novom kaznenom djelu nanošenja teške tjelesne ozljede prema bliskoj osobi koje se kažnjava u rasponu od godine do osam godina zatvora. Sudac Dinko Mešin smatrao je da je ovakva sankcija primjerena jer se okrivljeni učestalo pojavljuje kao počinitelj kaznenih djela obiteljskog nasilja. Sudac Mešin opozvao je i dvije uvjetne kazne pa mu je presudio čak osam godina zatvora. Miro D. je u pritvoru, a tamo će i ostati.

Presuda do presude

Za obiteljsko nasilje dosad je osuđivan četiri puta na Općinskom sudu, ali radilo se sve redom o uvjetnim kaznama. Dvije nisu opozvane jer je prošao rok kušnje, što znači da se nasilje u obitelji događalo u dužem vremenskom razdoblju. Osuđen je i na godinu zatvora zbog zapuštanja djeteta, a kazneno djelo za koje je osuđen na šest i pol godina zatvora počinio je svega koji mjesec nakon što je ta presuda postala pravomoćna.

Napao ženu zbog cigarete

Suprugu je inače napao revoltiran time što mu nije dala cigaretu. Nakon verbalnog napada, uzeo je stol i bacio ga o pod. Supruga je pokušala pobjeći iz stana, no do vrata nije uspjela stići. Sustigao ju je i šakom više puta udario u leđa. Kada se okrenula prema njemu, udario ju je u stomak. Potom je pobjegao.

U obrani je naveo da je tog dana bio na piću s prijateljima i da se pribojavao povratka jer je znao da će supruga vikati na njega. Tako je i bilo. Požalio se da je supruga bacila na njega čašu, i to je više manje bilo to. Otišao je spavati, a onda ga je policija probudila...

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.