Nesreća u Nizozemskoj: Dvije dizalice pale na trgovine pune ljudi, traga se za stradalima

Foto: FAH

BAREM dvadeset osoba ozlijeđeno je kada su dvije velike dizalice pale na dvije trgovine u nizozemskom gradu Alphen aan den Rijn, izvijestio je BBC.


Do nesreće je došlo kada su se dva krana, koja su radila na sanaciji mosta Juliana na rijeci Rhinei, prevrnula pod težinom tereta kojeg su prenosili. Pali su na dvije zgrade u kojima su se nalazile trgovine prepune ljudi.



Prema riječima zamjenika gradonačelnika Keesa van Velzena, još nije poznat točan broj stradalih, a trenutne procjene se temelje na broju osoba koje su se nalazile u trgovinama. Spasitelji pretražuju ruševine u potrazi za preživjelima, a zasad je potvrđeno da je jedna osoba prevezena u bolnicu.

Ne zna se točan broj stradalih


"Vidjeli smo kako se diže prašina... Gledaš tu strašnu sliku, pitaš se tko je ostao ispod i ne vjeruješ svojim očima", rekao je za BBC Dick van Smirren, jedan od brojnih svjedoka koji su promatrali građevinske radove na mostu upravo kada se dogodila nesreća.

"Još tražimo ljude koji su ostali u ruševinama, žrtve su naš prioritet. No, postoji opasnost od urušavanja, tako da moramo paziti na stabilnost dizalica i zgrada na koje su pale", rekao je van Velzen, dodajući da je još nepoznat točan broj ozlijeđenih.

Kranovi su u trenutku nesreće bili povezani pontonom, a prenosili su čeličnu "rampu" koja je trebala činiti centralni dio mosta.

Radovi na mostu, koji je bio u lošem stanju, započeli su u proljeće i trebali su trajati do kraja ljeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.