Nesreća u splitskoj luci: Trajekt Lubenice udario u Gat Svetog Petra, troje ozlijeđenih

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

JADROLINIJIN trajekt Lubenice, koji je doplovio sa Šolte, udario je nešto prije 11 sati u Gat Svetog Petra u splitskoj gradskoj luci, potvrdio je Indexu Ante Mrvica, koordinator plovnog područja u Splitu. Do nesreće je došlo prilikom pristajanja.

Hitna pomoć intervenirala u luci

Kako doznajemo u splitskoj policiji, tri osobe su ozlijeđene prilikom udara.

Ekipa Hitne pomoći  je po dolasku odmah jednoj gospođi imobilizirala ruku, pretpostavljaju da je slomljena. Jedan je muškarac imao krvavu glavu. Navodno nitko nije ozbiljno i životno ugrožen. Kako neslužbeno doznajemo, u splitskom KBC-u nalaze se tri osobe dovedene sa trajekta.

Trajekt star 31 godinu

Očevid Lučke kapetanije je u tijeku te bi se ubrzo trebali saznati razlozi udara u obalu. Koordinator Mrvica nije nam mogao ništa reći o mogućem uzroku. Moguće da su zakazale kontrole, što ne bi bilo čudno jer je trajekt Lubenice izgrađen daleke 1983. godine u Japanu, a u Jadrolinijinoj floti je od 1998. godine.

Iz Jadrolinije je oko 14 sati stiglo priopćenje vezano za nesreću:

"U 10:57 sati, za vrijeme manovre broda "Lubenice" iz Šolte prema Splitu tijekom pristajanja na vez br. 10 pristaništa Sv. Petar u Splitu, uslijed tehničkog kvara na sustavu upravljanja, došlo je do lakšeg naslanjanja broda na obalu.

U vrijeme nezgode na brodu je bilo 84 putnika, 13 osobnih vozila, 2 kamiona i dva motorkotača.

Prilikom naslanjanja četiri (4) su putnika zadobili lakše ozljede te je stoga odmah pozvana hitna medicinska služba Split radi pružanja liječničke pomoći.

Od materijalne štete na vozilima utvrđeno je samo oštećenje jednog motorkotača, a sam brod pretrpio je manja oštećenja prednjeg lijevog djela odbojnika ispod pramčane rampe.

U tijeku je očevid Lučke kapetanije Split radi utvrđivanja uzroka pomorske nezgode i točnog obima oštećenja trupa."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.