Nevenka Bečić: Split je postao tako uspješna turistička destinacija radi Keruma, on je pravi brand

Foto: Vojko Bašić / Cropix

POSLJEDNJA sjednica splitskog Gradskog vijeća u ovom sazivu obilovala je antologijskim izjavama.

Kao i obično, prednjačila je Kerumova sestra, predsjednica Nevenka Bečić. Dok su se vijećnici mučili s dozvolama za štandove na Rivi, koji neke podsjećaju na vašar, a neke na uobičajenu vizuru mediteranskog gradića, Bečić je izvalila sljedeće: "Grad Split postao je tako uspješna turistička destinacija zbog gradonačelnika koji je pravi brand."

Kerum pobjednički brand

Začudo, nitko nije imao ništa protiv takve konstatacije. Nevenka se upela hvaliti brata premda danas uopće nije došao na sjednicu pa tako nije podnio ni izvješće o (ne)radu u drugoj polovici prošle godine. Ne bez razloga. Kerumu mjesec dana prije izbora trebaju samo pohvale, nikakve kritike. Zapravo, kritika može, ako ga se kritizira radi postavljanja križa na Marjanu i Tuđmana na Rivu. To je i poželjno. Što više ima glasova protiv, Kerumu skače popularnost. Jednostavno, kao što su dva i dva četiri. Tako dišu birači u Splitu.

Dvornik: "Nemam ništa protiv kokica osobno"

Tijekom rasprave o tome tko sve može postaviti štand, napad lucidnosti doživio je i HNS-ovac Joško Dvornik.

"Nemam ništa protiv kokica osobno. Naprotiv. Svi ih volimo", odvalio je Dvornik prilikom angažirane rasprave o štandovima i zavođenju reda među obrtnicima. 

Danas je vladajućima ipak bilo najteže odgovarati na vrlo konkretne upite HDSSD-ovca Luke Roguljića oko Konstruktora i zastare milijunskog potraživanja Grada Splita prema Dalekovoda, što se danas priznalo teškom mukom, razvrgnuća suvlasništva Grada Splita sa Elanijom Marine Wallner nad terenom prekoputa Banovine, što je bilo pravno upitno s obzirom na neusklađeno stanje u zemljišnim knjigama i katastru...

Šundov: "Kada me Roguljić pita, osjećam se kao da sam na ispitivanju u policiji

"Kada Luka Roguljić postavlja pitanja, ja se osjećam kao da sam na ispitivanju u policiji", požalio se vrlo iskreno dogradonačelnik Jure Šundov kojem nije bilo jasno zašto vijećnik HDSSD-a inzistira na pitanjima na koja gradska vlast nema ili ne želi dati odgovor.

"To je vaš problem", poručio mu je Roguljić.

Inače, uopće nije izvjesno da se Gradsko vijeće Splita neće više sastajati pošto su HGS-ovci povukli i imenovanje svojih članova u odbore splitskih škola, oko čega je dosad bilo dosta povike.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.