Nezasitni egoist u mantiji pred hapšenjem: Mještani Baške Vode prijavili fra Šimu Državnom odvjetništvu!

FRA ŠIME NIMAC, odbjegli župnik iz Baške Vode, koji je s računa Župe Blažene Djevice Marije pokupio 10 milijuna kuna i odmaglio u nepoznatom smjeru, kazneno je prijavljen Državnom odvjetništvu! Prijavu potpisuju mještani Baške Vode koji su se, evidentno, razočarali u svog župnika, za kojeg su mnogi i danas spremni staviti ruku u vatru. 

Mještani prijavili župnika

Mještani su prijavili svog župnika za neovlaštenu prodaju crkvenog terena od 40 tisuća kvadrata na atraktivnoj lokaciji uz more u Baškom polju. Na prijavu su se odlučili nakon što su se mediji raspisali o fra Šiminom "pothvatu", kojeg je crkva bezuspješno pokušala zataškati.

Tek danas Nadbiskupija i franjevački provincijal oglasili su se priopćenjem kojim su priznali da je teren prodan bez njihovog znanja tvrtki Sunčani Bast. Priznali su i da je fra Šime pokupio novac i da će ga izbaciti iz reda. Nije najjasnije zbog čega već nisu reagirali, s obzirom da je ugovor o prodaji zaključen u travnju, dok je uplata zaključena u svibnju. Cijelo ljeto je prošlo bez reakcije mjerodavnih. Pitanje je i što bi bilo da se za slučaj nije doznalo zahvaljujući novinarima. 

Fra Šime u Zagrebu čeka uhićenje?

Ako je fra Šime prodao teren bez znanja nadređenih i pokupio novac, zbog čega protiv njega još uvijek iz crkvenih krugova nije podnijeta kaznena prijava?! Kako kažu, poduzeti su tek pravni koraci za osporavanje kupoprodajnog ugovora jer ga je potpisala neovlaštena osoba, tj. fra Šime.

Kako bilo, prema posljednjim informacijama fra Šime nalazi se na području Grada Zagreba. Nema sumnje da će morati razgovarati sa istražiteljima, a to je sada uistinu pitanje dana, ako ne i sata.

U svega godinu dana franjevački provincijal Presvetog Otkupitelja u Splitu pogodila su tako dva nevjerojatna skandala. Prvo pohotni fra Ante Madunić, nedavno nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog odnosa s maloljetnim župljankama u Prološcu, a sad fra Šime Nimac. Odmaglio s curom i 10 milijuna kuna...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.