Novi detalji seks skandala na BBC-ju: Savile je s maloljetnicama orgijao u bolnici u kojoj je volontirao?

PREMINULA britanska TV zvijezda Jimmy Savile, koji je optužen za seksualno zlostavljanje, redovito je noću dovodio maloljetne djevojke u bolnicu u kojoj je radio kao volonter, potvrdio je to bivši portir bolnice u današnjem intervjuu, javlja AFP. Skandal koji se razvio oko Savilea, koji je preminuo prošle godine u dobi od 84 godine, dodatno se proširio, a u istragu su uključene i brojne institucije u kojima se navodno zlostavljanje događalo, uključujući zgradu BBC-ja i tri bolnice.

Terry Pratt, bivši portir u bolnici Leeds General na sjeveru Engleske ispričao je za BBC kako bi se "zabavljač" Savile redovito svake večeri oko 1 sat pojavljivao s najmanje dvije djevojčice, nakon čega bi mu bio predan ključ od sobe koju inače koriste medicinske sestre. Djevojke su se činile "opčinjene njegovim zvjezdanim statusom", kazao je Pratt. Savile i njegovo društvo u toj su se prostoriji zadržavali do oko 5 sati ujutro.

Medicinsko osoblje u bolnici surađuje s policijom na slučaju zlostavljanja, prema kojem su Savile, ali i brojni političari, liječnici i TV zvijezde, silovali ili seksualno zlostavljali više od 300 maloljetnica.

Prema tvrdnjama policije, javilo se preko 300 žrtava koje tvrde da ih je Savile seksualno zlostavljao, što je nekadašnju najpoznatiju britansku TV zvijezdu ubrzo pretvorilo u najvećeg seksualnog predatora u povijesti Velike Britanije. Nedavno je na razgovor u policijsku postaju priveden Gary Glitter, osuđivani pedofil, koji je navodno samo jedan u nizu TV zvijezda umiješanih u ovaj skandal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.