Novi transfer: Drpić i Eterović borbu za Jadrankamen nastavljaju kao članovi Tomasovićevog HDSSD-a

Ilustracija: HDSSD

HDSSD uskoro osniva svoju podružnicu u Pučišćima, a danas su priključenje stranci dr. Hrvoja Tomasovića potvrdili poznati borci za radnička prava s Brača, sindikalci Jadrankamena Tonči Drpić i Joško Eterović. Nakon prelaska nekoliko istaknutijih članova splitskih Laburista u HDSSD, ovo je novo značajno pojačanje stranci koja se sve više profilira kao - radnička.

"HDSSD se bori za prava radnika i Dalmaciju"

"Zvale su nas sve stranke osim HDZ-a i SDP-a, a mi smo se odlučili za HDSSD jer smo ih prepoznali kao jedine koji se bore za prava radnika i Dalmaciju. Shvatili smo da bez sudjelovanja u vlasti ništa ne možemo napraviti", kazali su Eterović i Drpić, koji je istaknuo kako u politiku ne ulazi zbog osobnog interesa već zato što želi pomoći Dalmaciji i preostalim tvrtkama da opstanu u ovim teškim vremenima.

Katastrofa na Braču: Jadrankamen pao sa 18 tisuća na tisuću kvadrata kamena mjesečno!

Drpić se osvrnuo i na trenutačno stanje u Jadrankamenu, koji je upropašten zaduživanjem vlasnika Brune Orešara i njegovih kompanjona. U tijeku je nekoliko kaznenih postupaka, a Jadrankamenom vlada stečajna upraviteljica Anči Bašić.

"Proizvodnja je s 18 tisuća kvadrata svedena na tisuću kvadarata mjesečno, dok se roba prodaje po slobodnoj procjeni kupca. To je ratni zločin! Stečaj Jadrankamena je namješten! Naši su resursci neiscrpni, to je kao da naftna bušotina ode u stečaj. Jedina smo firma u Hrvatskoj sa svojom sirovinom. Naš kamen možda nije najbolji, ali je jedinstven. Upravo je naše bogatstvo i naš najveći problem", kazao je Drpić.

Moćnici bacili šape: "Tko se dočepa Jadrankamena, dočepao se milijadru eura!"

Tomasović je već upozorio da su na Jadrankamen moćnici bacili šape. Prošlog ljeta prozvao je konkretno i Mira Bauka, oca ministra Uprave Arsena Bauka, koji je direktor u jednoj konkurentskoj bračkoj firmi. Bauci su Indexu takve navode kategorički demantirali, tata Bauk optužio je Tomasovića za jeftino politikanstvo.

Šef HDSSD-a pola godine kasnije uvjeren je da ništa krivo nije rekao.

"Tko se dočepa Jadrankamena, dočepao se milijardu eura neiskopanog kamena. Složit će te se da je ulog vrlo solidan i da nije nikakvo čudo što se u Jadrankamenu događaju ovakve mutne stvari. Netko lovi u mutnom, a država ne čini ništa da situaciju transparentno razriješi. Pitam se samo zbog čega?", kazao je Tomasović.

Drpić tvrdi da je sve već bilo dogovoreno na sastanku u Vladi i da je Erste banka trebala ući u vlasničku strukturu Jadrankamena. Ništa se, međutim, nije dogodilo.

Gdje se zagubio HDZ: Karamarko u doba američkog građanskog rata?!

Tomasović je na kraju komentirao i Karamarkovu podjelu na sjevernu i južnu Hrvatsku. Termin je uporabio govoreći o gospodarskom programu koji HDZ priprema, prvo za sjever, a potom za jug.

"Što je to sad? U kojem stoljeću Karamarko živi? Kod njega izgleda još ratuju Sjever i Konfederacija. O čemu ti HDZ-ovci govore? Neki dan je Vjeko Ivanišević, kandidat za gradonačelnika Splita također spomenuo pojam južne Hrvatske. Nevjerojatno. Za ovo što sad proživljavamo u Dalmaciji krivi su Dalmatinci koji žive u Zagrebu. Dosta njih Dalmaciju doživljava tek kao mjesto gdje im je vikendica i gdje mogu vezati svoj brod. Političari su krivi jer su pristali na takav sluganski model", zaključio je Tomasović.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.