Novo suđenje za ubojstvo Domagoja Novoselnika: Pala presuda za fatalnu ujnu, nećak izlazi iz zatvora

Foto: Arhiva

VRHOVNI SUD ukinuo je nepravomoćnu presudu splitskog Županijskog suda, kojom je na 22 godine zatvora zbog poticanja na teško ubojstvo svog supruga Domagoja Novoselnika lani osuđena Slađana Novoselnik, u medijima poznata kao fatalna ujna. Njoj i njezinom nećaku, koji je zbog ubojstva osuđen na maksimalnu kaznu za maloljetnike od 10 godina zatvora, sudit će se ponovno, no ne zna se zbog čega jer odluka Vrhovnog suda još nije stigla u Split.

Tko će suditi ujni i nećaku?

Stiglo je zato rješenje o produljenju pritvora koje je Vrhovni sud donio po službenoj dužnosti. Sva je, međutim, prilika da će nećak krajem mjeseca izaći na slobodu jer 31. ožujka ističe maksimalno vrijeme koliko ga mogu držati iza rešetaka. Postoje još neke dvojbe oko primjene starog i novog Zakona o sudovima za mladež, no kako se mora primjenjivati zakon blaži za okrivljenika, postoje realne šanse da nećak ubijenog Domagoja Novoselnika izađe na slobodu prije no što uopće započne novo suđenje.

Kako nema odluke Vrhovnog suda, ne zna se zbog čega je presuda suca Vlade Živaljića ukinuta, ali ni hoće li opet suditi ujni i nećaku ili će možda Vrhovni sud predmet vratiti na suđenje drugom Vijeću.

Ubojstvo koje je šokiralo Hrvatsku

Ubojstvo Domagoja Novoselnika u ljeto 2011. godine na Hvaru šokiralo je Hrvatsku. Isprva su Slađana i nećak predstavili ubojstvo kao samoubojstvo, no iskusne istražitelje nisu uspjeli prevariti. 

Oboje su ubrzo optuženi za teško ubojstvo, Slađana za nagovaranje, a nećak za samo izvršenje. Ujaku je nož zabio u prsa, kako se naknadno utvrdilo, nakon što ga je Slađana nagovarala da ga se riješi kako bi mogli zajedno živjeti. Ispostavilo se da su godinu i pol dana prije ubojstva bili u vezi... 

Branitelj nećaka Domagoja Novoselnika, odvjetnik Jadran Franceschi suzdržao se komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.