O hororu u BiH progovorio i otac zlostavljane djevojke: Moja bivša supruga je monstrum i zaslužuje plinsku komoru!

NAKON što je na vidjelo izašla istina o stravičnoj sudbini njemačke državljanke Bettine Siegner, iz dana u dan izlaze novi detalji o njezinom zatočeništvu i strahotama koje je proživljavala posljednjih osam godina.

Jučer se napokon oglasio i djevojčin otac Alfred. Kako je ispričao za Dnevni Avaz, od djevojčine majke Christine rastao se prije 15 godina, nakon čega se ona s djevojčicom odselila u Austriju, a kasnije i u Bosnu. Tvrdi da je slutio da njegova kći proživljava pravi pakao kod obitelji Marinković, ali da nikada nije imao mogućnosti da ju kontaktira i izbavi iz Bosne jer je star i bolestan.

Za svoju bivšu suprugu nema niti jean kompliment te je smatra monstrumom koji zaslužuje najgoru moguću kaznu.

"Moja bivša supruga je monstrum i zaslužuje plinsku komoru kakve je imao Adolf Hitler! Čuli smo se telefonom prošle godine, kada sam se raspitivao o Bettini. Tada mi je govorila da je Bettina odlično i da čak ima i svog konja u Bosni, s kojim se često igra. Bilo mi je drago i vjerovao sam, nadajući se da Bettina zaista lijepo živi", ispričao je Alfred Signer.

Prvi je puta posumnjao u riječi svoje bivše supruge nakon što je razgovarao s Bettinom 2011. godine i kada mu je djevojka sama priznala da s njom postupaju jako loše te da Christini ne bi trebao vjerovati niti jednu riječ.

Alfred i Christine zajedno su imali sedmero djece, s kojima je on redovito u kontaktu. Ipak, s jednom od kćeri, 33-godišnjom Anett nije se čuo već godinama, a za sarajevski je list priznao da strahuje da je mrtva. Ona je također nakon razvoda otišla živjeti s majkom. Otada nije s njom uspio stupiti u kontakt.

Šokantno svjedočenje nesretne djevojke: Tjerali su me da spavam u štali

Bettina, koja je prije desetak dana spašena iz ropstva u Bosni i Hercegovini, progovorila je o stravičnom maltretiranju kroz koje je prolazila. Iako se fizički osjeća znatno bolje u odnosu na ono kako je izgledala nakon što su je spasili iz ropstva, psihički je i dalje u teškom stanju. Saslušana je u sigurnoj kući u koju je smještena nakon uhićenja njenih zlostavljača Milenka i Slavojke Marinković iz Karavlaha kod Kalesije.

Istražiteljima je progovorila o ponižavanju i fizičkom zlostavljanju, ali još nije potvrdila sumnje o seksualnom zlostavljanju. Ispričala je kako joj Marinkovići i njena majka Kristina nisu dozvoljavali da spava u kući pa je bila primorana spavati u štali. Svakodnevno su je tukli, o čemu svjedoče ozljede po njenom tijelu, a na rukama su joj vidljivi nekoliko godina stari lomovi prstiju. Za Marinkoviće je obavljala najteže fizičke poslove, koje nisu mogli podnijeti ni snažniji muškarci. Čak su je znali gađati i srpom "zbog neposlušnosti".

Milenko i Slavojka Marinković uhićeni su zbog protupravnog zatočenja i zlostavljanja djevojke, a određen im je jednomjesečni pritvor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.