Obiteljski nasilnik ubio policajca na dužnosti u Kijevu: "Ubijen je uzoran policajac i otac troje djece"

Foto: Nikša Stipanićev/Cropix

JEDAN je policajac preminuo od ozljeda zadobivenih u obračunu s obiteljskim nasilnikom u Kijevu kod Knina, a drugi je ozlijeđen i hospitaliziran. Nije u životnoj opasnosti.


Policajce je pri ulasku u kuću nožem napao muškarac zbog kojeg su došli. Jednog policajca ubo je nožem u prsa, a zatim se okrenuo prema njegovom kolegi i zadao mu posjekotine po rukama.

Muškarac koji je sinoć ubio jednog i ranio drugog policajca uhićen je i nalazi se na ispitivanju. Kijevljani su u šoku, ubijeni je 48-godišnji policajac bio otac troje djece.

Nakon što je Media servis objavio da je nasilnik bio teško ozlijeđen te nakon toga podlegao ozljedama, iz PU šibensko-kninske stigao je demantij s informacijom da je nasilnik prošao neozlijeđen.

"Ubijeni je bio uzoran policajac i otac troje djece"

Očevid je u tijeku nakon sinoćnje tragedije, od rata nezapamćene u ovom malom mjestu. Načelnik šibensko-kninske policije Ivica Kostanić i sam je u šoku, kao i mještani Kijeva.

"Ovo je velika tragedija i veliki gubitak za policiju. Tragedija je tim veća što se radi o uzornom policajcu koji je za sobom ostavio majku, ženu i troje djece", rekao je Kostović. Nasilnik, već prijavljivan zbog obiteljskoga nasilja i drugih prekršaja, na dvojicu je policajaca nasrnuo nožem.

"Upravo je u tijeku daljnje postupanje, počinitelj je uhićen za kaznena djela teškog ubojstva i teškog ubojstva u pokušaju. Počinitelj nije ranjen, on je uhićen i nalazi se na ispitivanju", rekao je Kostanić.


Ozlijeđeni policajac je hospitaliziran i izvan je životne opasnosti, a u Kninu je zbog ove tragedije otkazana sutrašnja proslava ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Glavni ravnatelj policije posjetio ozlijeđenog policajca

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić posjetio je u subotu popodne u Općoj bolnici u Kninu ozlijeđenog policijskog službenika Policijske postaje Knin, izvijestili su iz MUP-a.

"Policijski službenik ozlijeđen je sinoć tijekom pružanja intervencije u Kijevu kada ga je muškarac, prema kojem je postupao zajedno s kolegom, napao nožem i obojicu ozlijedio. Drugi kolega je nažalost od težine zadobivenih ozljeda preminuo. Ozlijeđenom policajcu glavni ravnatelj policije pružio je potporu te zaželio brz i uspješan oporavak", stoji u priopćenju.

Ostojić oštro odgovara Sindikatu policije: Više ne poznajete policijski posao

Zbog pogibije kolege Sindikat policije traži odgovornost i pita se kako su na intervenciju zbog obiteljskog nasilja mogli biti poslani granični policajci. Traže hitne izmjene propisa o policijskom postupanja, bolju opremljenost policije i drakonske kazne za ubojstvo službene osobe. Odgovorio im je ministar policije Ranko Ostojić.

"Dopustite da završi potpuno ispitivanje, pokazat će se je li taktika postupanja bila precizna. Policajac je sigurno bio opremljen opremom koja je neophodna za takvu situacije. Čovjek je 20 godina u službi, ja znam da je sindikatu teško, oni više ne poznaju policijski posao pa naravno da ne mogu o tome ni govoriti", oštro je odgovorio Ostojić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.