Objavljena knjiga mailova Andersa Breivika: Hakeri pokrali razgovore sa četiri računa ekstremista

NORVEŠKI izdavač izdao je knjigu u kojoj je objavljeno preko 7 tisuća mailova koje je slao i dobivao masovni ubojica Anders Breivik.

Njegovi razgovori otkrivaju kako se ekstremist pripremao za napad u srpnju prošle godine kada je ubio 77 ljudi. Knjiga naslovljena "Privatni mailovi masovnog ubojice" otkriva način na koji je Breivik skupljao novac i dolazio do opreme potrebne za bombaški napad u norveškom glavnom gradu i krvoproliću u mladenačkom kampu na otoku Utoya.

Hakeri krali mailove

"Poruke ne daju kompletnu sliku Breivika, no pokazuje kako je bio uporan u nekim situacijama", kazao je autor knjige Kjetil Stormark. Smatra kako će činjenice iz knjige doprinijeti potvrdi sudske presude protiv Breivika. Sud ga je proglasio ubrojivim i odredio mu maksimalnu zatvorsku kaznu od 21 godine zatvora.

Lokalni mediji pišu da je Stormark unajmio hakere da bi došao do Breivikovih mailova. Poruke su skinute sa najmanje četiri računa koji pripadaju norveškim ekstremistima. Prije objavljivanja knjige Stormark je mailove proslijedio policiji. U knjizi su objavljene i poruke potpore i osude koje je Breivik dobio nakon napada.

Odvjetnici masovnog ubojice su kritizirali objavljivanje knjige tvrdeći da je to kršenje njegove privatnosti. Breivik je ranije rekao da će u zatvoru pisati biografiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.