Objektiv: Ako Ninoslav Pavić vrlo skoro ne vrati WAZ-u 6 milijuna eura ostaje bez EPH

Screenshot: Objektiv

"PREMA dokumentima koje posjeduje redakcija Objektiva, Ninoslav Pavić ovoga bi tjedna mogao prestati biti vlasnikom EPH ukoliko ne vrati kredit WAZ-u!? Naime, prije tri godine suvlasnici EPH u podijeljenom vlasništvu  (50/50), tvrtka Com Com Ninoslava Pavića i Ost Holding GmbH, tvrtka kćer njemačkog medijskog koncerna WAZ, potpisali su ugovor o dokapitalizaciji EPH u kojem su se obvezali da će uplatiti po šest  milijuna eura svježeg kapitala", navodi se na početku članka u dvotjedniku Objektiv prema kojem bi "fantomska tvrtka iz Beča bez zaposlenih postala vlasnikom EPH-a? 
 
Naime, Pavić taj novac nije imao te ga je posudio od WAZ-a, a tom su prigodom obje strane potpisale Sporazum o uređenju  međusobnih odnosa u društvu EPH, obzirom na potrebe financiranja. 
 
"U ugovoru jasno stoji da Pavić mora vratiti novac s kamatama do 1. travnja ove godine (prvo je dogovoreno 1. ožujka, ali  potom se prepravilo u 1. travnja), a kao garancija vraćanja posuđenog novca postavljeno je vlasništvo u EPH, odnosno, ako Pavić ne vrati novac, WAZ, točnije njegova tvrtka kćer Ost Holding GmbH postaje jedini vlasnik EPH", piše Objektiv dodajući da je OST Holding tvrtka kćer WAZ-a registrirana u Beču poznata po dosadašnjem fantomskom poslovanju. 
 
Novinari Objektiva tako su tjednima nazivali na telefon, ali nitko se ne javlja – jer najvjerojatnije niti nemaju prostore, niti itko u njoj radi.
 
"Zanimljivo bi bilo vidjeti u slučaju da Pavić vrati kredit kako bi to sjelo na račun tvrtke koja, kako izgleda, nema zaposlenih, a to bi sigurno interesiralo i austrijske istražne organe, koji bi mogli pročešljati njihovo poslovanje, među ostalim i njihovih (bivših) suvlasnika EBRD-a", zaključuje se u članku. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.