Oborili novi rekord: "U modernoj povijesti nema Vlade koja je zadržala vlast uz toliki pad BDP-a"

Foto: Hina

"ČESTITAM Vladi na novom rekordu" - riječi su kojima se ekonomski analitičar Željko Kardum gostujući u HTV-ovoj emisiji Hrvatska uživo osvrnuo na nevjerojatnu činjenicu da je hrvatska Vlada bezbrižna i stabilna unatoč tome što je BDP pao i 11. kvartal zaredom.

> BDP pao 11. put zaredom, Hrvatska uz SDP nezaustavljivo tone, a Grčić poručuje: "Bit će bolje dogodine"

"Pad BDP-a je očekivan. Čestitam Vladi na novom rekordu. Ne postoji u modernoj europskoj ekonomskoj povijesti, u posljednjih 50-ak godina, da se jedna vlada održala na vlasti, a da joj pri tome 11 kvartala za redom pada BDP. To pokazuje žilavost Vlade i pasivnost hrvatskog političkog života", smatra Kardum.

Kardum je ocijenio kako Hrvatska ide prema bankrotu, a jedino što je upitno je - kojom brzinom jurimo prema dnu. Državni aparat je preskup, to pritišće gospodarstvo i gospodarska aktivnost pada, a padaju i potrošnja i BDP. Jedino što raste je nezaposlenost, a bez drastičnih rezova pomaka na bolje - nema.

"Bez obzira što nam država obećavala, ako ima pad BDP-a toliko kvartala uzastopno, ide prema bankrotu. Država će ovakvim načinom sigurno doći u situaciju da neće biti za mirovine i socijalna prava. Nema dileme, nema izbora, mora se oštro rezati. Matematički možemo dokazati da nije upitno idemo li prema bankrotu, nego kojom brzinom", rekao je Kardum.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.