Od 15. do 24. travnja druga faza radova na remontu pruge Zagreb Glavni kolodvor - Zagreb Klara

Foto: Arhiva

U PONEDJELJAK, 15. travnja, počinje druga faza remonta pružne dionice Zagreb Glavni kolodvor - Zagreb Klara tijekom koje će se izvoditi radovi na zamjeni kolosiječne rešetke, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture.

"Tijekom te faze radova, odnosno od 15. do 24. travnja, svaki dan od 8 do 18 sati na snazi će biti posebna regulacija prometa, odnosno od kolodvora Velika Gorica do Zagreb Glavnog kolodvora i obratno željeznički promet teći će kao i tijekom prve faze radova pomoćnim prijevoznim putem preko kolodvora Zagreb Resnik.

Putnici koji koriste stajalište Odra i kolodvor Zagreb Klara i dalje se prevoze autobusima u kojima vrijede HŽ-ove karte za vlak, a koji voze od željezničkoga kolodvora Velika Gorica (zaustavljanje na platou nasuprot kolodvorskoj zgradi) preko stajališta Odra (zaustavljanje na ugibalištu na glavnoj cesti) do kolodvora Zagreb Klara (zaustavljanje ispred kolodvorske zgrade) i obratno.

Ponavljamo da putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.
 
S obzirom na to da spomenuta dionica velikim dijelom prolazi kroz naseljeno područje Zagreba, a tijekom radova građevinska i pružna mehanizacija uzduž pruge stvara buku, Uprava HŽ Infrastrukture još jednom moli stanovnike za razumijevanje. Također, ispričavamo se putnicima zbog eventualnih poteškoća na putovanjima zbog posebne regulacije prometa u razdoblju remonta", stoji u priopćenju HŽ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.