Od Nove godine za jedno nepropisno parkiranje upozorenje, a ne pauk

Foto: zagrebparking.hr

OD 1. SIJEČNJA odgovornost za dizanje nepropisno parkiranih vozila u Zagrebu prelazi u nadležnost Grada, prometnog redarstva i Zagrebparkinga. Do sada su taj posao obavljali djelatnici MUP-a. Osim toga, pauk će vozačima za jedno neprospisno parkiranje, od iduće godine progledati kroz prste.

Novosti u pauku od Nove godine. Naloge za dizanje nepropisno parkiranih vozila od 1. siječnja izdavat će prometni redari, a ne policija.

"MUP-u je interesu da na ovom primjeru Grada Zagreba koji je idealan i idiličan da svi gradovi, općine i naselja preuzmu ovaj model, da rastereti policiju, jer mi imamo većih prioriteta", poručuje voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a Goran Batur.

Kada vozači dođu na deponij gdje je premješteno vozilo, dobit će račun, zapisnik i prekršajni nalog.

"Dok sam ja gradonačelnik, cilj Zagrebparkinga i komunalnog redarstva nije loviti ljude po gradu i puni gradski proračun s kaznama za parkiranje. To nam nije zadaća. Ponovit ću: Nije cilj loviti lasom ljude i automobilu po gradu i punjenje gradskog proračuna s kaznama", poručio je gradonačelnik Milan Bandić i poslao poruku svim vozačima da će imati pravo pogriješiti, pa pauk neće odmah dizati auto.

"Nikome se neće napisati kazna prvi put, bit će upozorenje, idemo bonafide, edukativno, idemo pružiti ruku. Svakome se može dogoditi da pogriješi. Meni su tri puta digli auto, ja volim subotom ići na plac, kada sam se vratio s vrećicama, nije ga bilo".

Zagrebparking je dobio novu direktoricu. Roberta Mišetu zamijenila je Ana Preost. Kako je objavio Zagrebački holding na svojim web stranicama, Preost iza sebe ima 16 godina rada u sustavu MORH-a te u Uredu vijeća za nacionalnu sigurnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.