Od subote u Zagrebu jeftinije parkiranje

Ilustracija: Arhiva

ZAGREBPARKING je priopćio da će novi Pravilnik o parkirališnim zonama, uvjetima i cijenama parkiranja stupiti na snagu u subotu 13. srpnja te da će njegovom primjenom cijene korištenja javnih parkirališta i garaža u organizaciji podružnice Zagrebparking biti povoljnije, a uvode se i nove usluge.

Cijena dnevnog parkiranja u javnim garažama Langov trg, Kvaternikov trg, Petrinjska, Gorica i Rebro od subote će koštati šest umjesto dosadašnjih sedam kuna po satu. Cijena noćnog parkiranja u ovim garažama biti će tri kune po satu umjesto dosadašnjih četiri. Još povoljnije bit će cijene parkiranja u javnim garažama Tuškanac i Svetice, gdje će sat parkiranja stajati četiri kune tijekom dana te dvije kune po noći.

Jeftinija i fleksibilnija postaje mjesečna noćna parkirališna karta za pojedine javne garaže. Korisnici ovih pretplata, ističu u Zagrebparkingu, moći će većinu garaža koristiti vikendom cijeli dan, dakle ne samo u noćnom terminu, kao što je bilo do sada. Također će umjesto do sedam sati korisnici noćne pretplate moći u garaži ostati sve do devet sati ujutro, a vratiti se u nju već od 17 sati. Cijena ove usluge ovisi o pojedinoj garaži, a u većini slučajeva ona će iznositi 150 kuna mjesečno.

Niže cijene i na parkiralištima

Novost je i uvođenje cjelodnevnih i tjednih karata za parkiranje u garažama te vrijednosnih (prepaid) kartica za svaku pojedinu garažu. Vrijednosnom karticom korisnici će se moći služiti za višekratne ulaske u garažu do isteka vrijednosti. Kupnjom kartice u vrijednosti od primjerice 450 kuna korisnik će moći koristiti uslugu u vrijednosti od 500 kuna.


Također, kupnjom četiri pretplatničke karte za isto razdoblje korisnici garaža će petu kartu moći dobiti gratis.

Od subote se mijenjaju i cijene karata na javnim parkiralištima. Vozači će umjesto dosadašnjih 10 kuna za sat vremena u I. zoni plaćati osam kuna, a u II. zoni četiri kune. Cijena parkiranja u III. zoni ostaje nepromijenjena. Niža će biti i cijena dnevnih parkirališnih karata, koje će sada umjesto 200 kuna u I. zoni iznositi 160,00 kuna, u II. zoni umjesto 100 kuna stajat će 80 kuna, a u III. zoni će umjesto dosadašnjih 50 kuna, od subote koštati 30 kuna, kao i u IV. zoni.

Nova usluga je mogućnost kupnje parkirališne karte za javna parkirališta bez obzira na adresu prebivališta. Tako će građani moći kupiti tjednu, mjesečnu ili godišnju kartu. Cijena tjedne karte u I. zoni biti će 300 kuna, a cijena mjesečne karte u istoj zoni biti će 1.200 kuna. Za II. zonu cijena tjedne karte bit će 150 kuna, a mjesečne 600 kuna. Za III. zonu cijena tjedne karte iznosit će 60 kuna, a mjesečne 240.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.