Odgođeno suđenje šamanu Luki Hodaku: Optužen za pronevjeru gotovo pola milijuna kuna

POČETAK suđenja bivšem HDZ-ovom načelniku općine Saborsko Luki Hodaku, koji je sam sebe prozvao šamanom, odgođeno je zbog neopravdanoga nedolaska Zvonimira Lipošćaka, kojega će policija privesti na iduće ročište. Hodak je optužen da je u razdoblju od studenog 2006. do kraja 2008. godine općinu Saborsko oštetio za gotovo pola milijuna kuna. Uz Hodaka kao prvoosumnjičenom, u slučaju se sudi i tvrtci od koje je navodno kupovao robu te njezinom vlasniku Zvonimiru Lipošćaku, kojeg se tereti da je općini ispostavljao krivotvorene račune.

Hodak od srpnja u Lipovici služi zatvorsku kaznu od godinu i dva mjeseca zbog pronevjere gotovo milijun kuna općinskog novca tijekom 1996. godine. Ranije je osuđen na dvije uvjetne kazne zbog posjedovanja oružja te u slučaju po kojem je postao poznatiji javnosti, a u kojem je preminuo jedan muškarac.

Podsjetimo, protiv šamana iz Saborskog Luke Hodaka podignuta je optužnica pred Općinskim državnim odvjetništvom u Ogulinu zbog novogodišnje proslave 2009. godine, na kojoj je poginuo Ratko Barić. Gost u Hodakovom vigvamu srušio se u vatru i izgorio, a uskoro se pokazalo da je šaman i tadašnji HDZ-ov načelnik Saborskog svoje goste na tulumu nudio opasnom halucinogenom biljkom bunikom.

Tijekom istražnog postupka protiv Luke Hodaka, ispitani su Ivica Hodak, Marko Tomšić i Damir Štancl koji su također te kobne večeri bili u šamanovom vigvamu. Nakon provedene istrage Hodaka se teretilo da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a u optužnici stoji da je svojim gostima dao pripravak od bunike što je izazvalo Barićevu smrt. Na kraju je optužen, a dobio je samo uvjetnu kaznu zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.