Održao posljednju misu kao papa: Benedikt XVI. pozvao na mir i prevladavanje podjela, razlika i rivaliteta

Foto: AFP

PAPA Benedikt XVI. održao je danas svoju posljednju misu prije napuštanja "Svete stolice" 28. veljače. U prepunoj bazilici sv. Petra okupili su se brojni vjernici, a Papa je pozvao na mir i prevladavanje rivaliteta. Iako se misna slavlja povodom Pepelnice u Vatikanu već tradicionalno održavaju u bazilici sv. Sabine, Papa je objasnio kako su "posebne okolnosti" dovele do toga da se misa ipak održi u bazilici sv. Petra.

Na tisuće vjernike okupile su se ne bi li prisustvovali posljednjoj misi pape Benedikta XVI. Snažnim pljeskom dočekali su Papu prilikom njegova ulaska u baziliku, a kada je Papa počeo govoriti, svi su pozorno slušali.

"Hvala vam na ljubavi i molitvama kojima ste me pratili kroz cijeli život. Nastavite moliti za mene, za Crkvu i za sretnu budućnost svih ljudi", kazao je na početku mise Papa. Dodao je da je u potpunosti svjestan težine svoje odluke, ali i svoje fizičke nemoći. "Ovu sam odluku donio u potpunoj slobodi i za dobrobit Crkve", rekao je.

Tijekom mise papa je govorio o jedinstvu Crkve te je osudio one koji su odgovorni za te podijele. Pozvao je da se prevladaju individualizmi i rivaliteti.

Na kraju mise Papi se obratio državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone.

"Večeras mi želimo zahvaliti Bogu za hod koji je cijela Crkva prošla pod vodstvom Vaše Svetosti i želimo Vam iznijeti, iz najintimnijeg dijela srca, veliku ljubav, ganutost i obožavanje", kazao je Bertone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.