Odvjetnik pomorca iz Dugopolja uhićenog u Panami: S Kolumbijcem kod kojeg je pronađena droga je bio slučajno

HRVATSKO veleposlanstvo u Washingtonu stupilo je u kontakt s panamskim odvjetnikom 39-godišnjeg hrvatskog pomorca Gorana Mustapića iz Dugopolja, s kontejnerskog broda MSC Fabienne, koji je uhićen u Panama Cityju zbog posjedovanja droge.

Kako su izvijestili iz Sindikata pomoraca hrvatske (SPH), odvjetnik tvrdi da se u trenutku uhićenja pomorac slučajno zatekao u razgovoru s državljanom Kolumbije kod kojeg je pronađena droga. Hrvatski pomorac je prebačen u zatvor, a njegov odvjetnik prvenstveno intenzivno radi na prebacivanju u zatvor s boljim životnim uvjetima te na dokazivanju da se on slučajno zatekao na mjestu uhićenja Kolumbijca.

"Kao što je SPH već saznao od predstavnika MSC-a, a to je ponovljeno i odvjetniku hrvatskog pomorca, da ukoliko netko od pomoraca bude uhićen radi sumnje u krijumčarenje drogom, kompanija se ne upliće. Uz to napomenuli su da je svaki pomorac prilikom potpisivanja ugovora o radu upozoren i usmeno upoznat s tom činjenicom te da kompanija neće davati nikakve informacije o pomorcima. SPH je u kontaktu s talijanskim sindikatom pomoraca FIT-CISL, koji je potpisao kolektivni ugovor s kompanijom, od kojega traži da preuzme aktivniju ulogu u zaštiti hrvatskog pomorca", izvijestili su iz SPH.

Podsjetimo, dva europska pomorca i jedan Kolumbijac su uhićeni proteklog ponedjeljka nakon što su uhvaćeni s malom kutijom cipela u kojoj je bio skriven tekući kokain. Uhićenje se dogodilo u blizini restorana koji se nalazi na Via Porras u Panama Cityju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.