Ogorčeni radnici HŽ Carga: Direktori AGIT-a troše ko ludi, a radnicima daju otkaze - a imamo i dokaze za to!

OGORČENI radnici HŽ Carga uputili su otvoreno pismo ministru prometa te hrvatskoj javnosti u kojem ukazuju na to kako direktori AGIT-a, tvrtke u vlasništvu HŽ Carga "troše kao ludi". Novac se rasipa na putovanja i najluksuznije hotele. Pismo prenosimo u cijelosti:

"Direktori HŽ Carga - AGIT-a troše ko ludi, a radnicima daju otkaze - a imamo i dokaze za to"

Poštovani ministre, poštovana hrvatska javnosti,

U jeku gašenja radnih mjesta u HŽ Cargu, velikim dijelom običnih radnika koji se nikome nisu uvlačili ili spletkarili jer nisu imali vremena radeći svoj posao, donosimo hrvatskoj javnosti, te pred Vama oči ministre nove dokaze o rastrošnosti direktora koje ste Vi postavili, koji ne poštuju donesene i odredbe o štednji, Vaše naputke o racionalizaciji poslovanja, nego čine upravo suprotno. Na hotele s pet zvjezdica (koji su zabranjeni još od 2011. Godine za uporabu) troše po pet mjesečnih plaća onih radnika kojima će dati otkaz i za to prolaze nekažnjeno, unatoč dokazima o njihovoj rastrošnosti koje šaljemo i ovaj puta - s nedavnog puta u Beograd AGIT-ovog izaslanstva i njihovog boravka u najluksuznijem beogradskom hotelu.

Najnoviji dokaz tomu je Mario Šarić, direktor AGIT-a (odani HDZ-ovac, bliski prijatelj Milijana Brkića - Vase i hercegovačkog kruga HDZ-a), tvrtke u vlasništvu HŽ Carga, koja nam ujedno duguje 100 milijuna kuna i ovisi o tome hoćemo li mi pokrenuti stečaj za njih ili ne - ali taj isti direktor sa svoja dva niževladajuća direktora - Mirelom Sente i Ivicom Vrankićem, nedavno je išao u Beograd i odsjeo ni manje ni više u jednom od najluksuznijih hotela s 5 zvjezdica za što je po noćenju platio najmanje 125 eura. S njim su išli Mirela Sente i Ivica Vrankić - najuži njegovi suradnici u AGIT-u jednako, bez prava trošeći novce koje nama trebaju za plaću, jer objektivno tamo ništa nisu napravili osim velike potrošnje i to neovlaštene - državnog novca.

U nekoliko tjedana koliko je na čelu AGIT-a taj direktor je spiskao više od 70 tisuća kuna na različita putovanja, dnevnice i odsjedanje po luksuznim hotelima sa svojom svitom. Zar je to racionalizacija o kojoj Vi pričate direktore, jel to štednja zbog koje ste doveli ove ljude u HŽ Cargo?

Podsjećamo ujedno kako Marijo Šarić sada obnaša 5 direktorski funkcija u sustavu HŽ-a i pitamo se kako je moguće da jedna osoba toliko vrijedi i na 5 mjesta prima plaće - a kako hoda po luksuznim hotelima - sigurno i troši kao i u AGIT-u

Marijo Šarić je direktor trenutačno u AGIT-u, Hotelu Miror do.o, Hotelu Mursa do.o., Croatia Expres putničkoj agenciji, te Trgomagu - član Uprave.

Molimo ministre da u jeku otkaza koji nam se po vrlo čudnim i nimalo transparentnim pravilima pišu, uz puna usta naših rukovoditelja kako je to zbog štednje koju ste Vi zatražili, s druge stane ovakvi dokazi "štednje" zorno pokazuju koliko Vas rukovodeći kadar u HŽ Cargu i AGIT-u uopće doživljava.

Srdačan pozdrav,

Ogorčeni radnici HŽ Carga"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.