"Ogromne rane oko vrata zjape, a iz njih vise ženske najlonke kojima je očito bila zavezana umjesto lanca"

Foto: Facebook/Azil Prijatelji Čakovec

UPOZORENJE ČITATELJIMA: Fotografije u galeriji su uznemirujućeg sadržaja.

SKLONIŠTE za životinje "Prijatelji" iz Čakovca na svojoj je Facebook stranici izvijestilo o još jednom slučaju stravičnog zlostavljanja pasa.

"U večernjim satima pronađena je na cesti u Pribislavcu kraj Čakovca mješanka retrivera. Dali smo joj ime Bruna. Ogromne rane oko vrata zjape, a iz njih vise ženske najlonke kojima je očito bila zavezana umjesto lanca. Puna buha, krpelja, mršava, sve joj kosti klepeću.

Na nju je naletjela volonterka udruge za zaštitu životinja Sklonište dobrote i ona je sada zbrinuta u Skloništu za životinje Prijatelji u Čakovcu. Koliko njih nema tu sreću? Za kolike nikad ne saznamo? Ove je godine mijenjan Zakon o zaštiti životinja. Sve su udruge za zaštitu životinja apelirale na Ministarstvo poljoprivrede RH da se u Zakon unese odredba o zabrani držanja pasa na lancima no neuspješno.

Ulazimo u Europsku uniju u kojoj je u mnogim zemljama takva praksa odavno zabranjena. Što Hrvatska čeka? Držati životinju na lancu, često bez hrane i vode i bez zaklona, kazneno je djelo prema novom Kaznenom zakonu RH. No, počinitelje je u ovakvim slučajevima teško pronaći.

Zabranom držanja pasa na lancima barem bi mogli preventivno djelovati prema onima koji to još uvijek čine. Kao što smo rekli, Bruna je imala sreće i ona će preživjeti… uz ljubav i brigu, ona će opet biti predivna kujica u potrazi za novim domom.

Iz Skloništa za životinje Prijatelji Čakovec apeliraju na sve ljude koji vide zanemarivanje ili zlostavljanje životinje da to prijave najbližoj policijskoj postaji, veterinarskoj inspekciji ili udruzi za zaštitu životinja.
Također pozivaju sve građane da se zajedno s njima uključe u traženje novog doma za Brunu, doma u kojem će živjeti kao ravnopravan član nečije obitelji, uz ljubav koju svako živo biće jednako zaslužuje, bilo ono ljudsko ili životinjsko. Kontakt za Brunu je 099-3800-640, 091-8988-004, info@prijatelji-zivotinja.org

Svi koji ste u mogućnosti pomoći s plaćanjem troškova njezinog liječenja, molimo vas uplatite donaciju na žiro račun 2340009-1116025375, IBAN HR33 23400091116025375, ZEU Prijatelji životinja Prijatelji, Čakovec, s naznakom `za Brunu`", stoji u obavijesti azila "Prijatelji" iz Čakovca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.