Okončan višemjesečni "tihi rat": Đilas izabran za predsjednika DS-a, Tadić počasni predsjednik

DRAGAN ĐILAS izabran je sinoć za predsjednika Demokratske stranke većinom glasova delegata izvanredne izborne skupštine te stranke, javlja Blic. Đilas je do sada u DS-u bio zamjenik predsjednika stranke. Za Đilasa je glasalo 2386 delegata, a za njegovog protukandidata Branimira Kuzmanovića 368 delegata, dok je nevažećih bio 70 listića.

"Đilas je večeras izabran za novog predsjednika DS-a, kao četvrti lider stranke od kada je ona obnovila rad 1990. godine", priopćio je predsjednik Izborne komisije Jasenko Lazović. Od 1990. godine, prije Đilasa, predsjednici DS-a su bili Dragoljub Mićunović (1990-1994), zatim Zoran Đinđić (1994-2003) i Boris Tadić (2004-2012).

Tadić počasni predsjednik

Delegati Skupštine DS sinoć su dosadašnjeg predsjednika Borisa Tadića izabrali za počasnog predsjednika stranke.

"Predlažem Borisa Tadića za počasnog predsjednika DS-a. Molim vas da aklamacijom i aplauzom ovo potvrdimo", rekao je novoizabrani lider DS-a Dragan Đilas. Nakon Đilasovog govora, delegati stranke su jednoglasno Tadića izabrali na novu funkciju.

Izbornom skupštinom okončan je višemjesečni tihi rat unutar DS-a u kojem su se izdvojile struje koje su podupirale Tadića i Đilasa, ali se Tadić nedavno odlučio povući iz izborne utrke, pa je Đilasu jedini protukandidat bio manje poznati dugogodišnji član stranke Branimir Kuzmanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.