Osječko-baranjska županija za asistente u nastavi dobila 3,1 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda

Ilustracija: Shutterstock

ZA PROJEKT "Učimo zajedno", kojim se želi olakšati školovanje djeci s teškoćama, Osječko-baranjska županija dobila je iz Europskog socijalnog fonda 3,1 milijuna kuna, čime će se u osnovnim školama na području te županije zaposliti 60 asistenata u nastavi za pomoć takvoj djeci, izvijestio je u četvrtak na konferenciji za novinare župan Vladimir Šišljagić.

U 51 osnovnoj školi u županiji ima 638 djece kojima je nužno osigurati asistente u nastavi, što nije moguće učiniti novcem sa županijske ili državne razine, ali se otvorila mogućnost financiranja iz Europskoga socijalnog fonda na poziv mjerodavnog ministarstva, rekao je Šišljagić na konferenciji za novinare.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu i kulturu Snježana Staščik kazala je da je u Hrvatskoj samo 26 projekata dobilo nepovratno europski novac, a ta je županija četvrta po dobivenom iznosu.

Potreba je mnogo veća, rekla je Staščik, dodajući da se javljaju na sve natječaje kako bi osigurali što više novca za potrebe djece.

"Cilj projekta je unaprijediti socijalno uključivanje djece, omogućiti im lakše napredovanje u školi, osigurati međusektorsku suradnju svih mjerodavnih čimbenika u rješavanju tog problema te smanjiti broj nezaposlenih u županiji", istaknula je.

Grad Osijek dobio 2,8 milijuna kuna, zaposlit će 46 asistenata u nastavi

Direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić izvijestio je kako je i grad Osijek na tom natječaju dobio 2,8 milijuna kuna te će zaposliti 46 asistenata u nastavi za djecu s teškoćama pa će u tom projektu ukupno biti zaposleno 106 ljudi.

Osječko-baranjska županija ima 360 odobrenih europskih projekata, vrijednih 229 milijuna eura, dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.