Osmo pogubljenje ove godine: U državi Missouri pogubljen ubojica i pljačkaš

Screenshot: FoxNews

EARL RINGO, okrivljen za pljačku i dvostruko ubojstvo, osuđen je na smrtnu kaznu i pogubljen, javlja seattlepi.com. Njegovo je pogubljenje osmo u državi ove godine, a deseto od studenog prošle godine.

Ringo je 1998. godine ubio Dennisa Poysera i JoAnnu Baysinger u Columbiji u restoranu u ranim jutarnjim satima. Ubio ih je pištoljem. Dan prije ubojstva, Ringo je povjerio svoj plan pljačke restorana prijatelju Quentinu Jonesu, koji je pristao pridružiti mu se. Licima prekrivenim maskama, uletjeli su u restoran, upucali Poysera i naredili Baysinger da im preda 1400 dolara u gotovini. Zatim su i nju upucali. Policija je u kući Ringove mame pronašla plavu skijašku masku, neprobojni prsluk i pištolj.

Ringo je priznao pljačku, ali je tvrdio da su oba ubojstva bila u samoobrani. Ubojica je osuđen na smrtnu kaznu, a Jones, njegov pomoćnik u zločinu, na doživotni zatvor, ali je pomilovan kad je pristao na sudu svjedočiti protiv Ringa.

Iako se protivio tome da se pogubljenje izvrši visokom dozom sedativa zbog njegovih vjerskih uvjerenja, Ringo je ipak umro od smrtonosne injekcije u samo nekoliko sekundi.

U nekim američkim državama smrtne kazne su potpuno legalne. Samo je u Floridi ove godine izvršeno čak sedam smrtnih kazni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.