Ostojić o Linićevom napadu na liječnike: Očito je mislio na ništetan kolektivni ugovor koji je bio prenapuhan

Foto: Vlada.hr

MINISTAR zdravlja Rajko Ostojić izjavio je večeras da je ministar financija Slavko Linić, prozivkama da je liječnički sindikat neodgovoran jer inzistira na većim plaćama koje im je osigurala bivša HDZ-ova vlada te da se tako "kradu novci iz proračuna", mislio na kolektivni ugovor koji je proglašen ništetnim jer je bio prenapuhan.

"Kolega Linić je očito mislio na ništetan kolektivni ugovor koji je definitivno bio prenapuihan, koji nas je koštao točno 840 milijuna kuna i koji ni jedna država, pa ni naša država Hrvatska, ne može naprosto u vrijeme recesije nadoknaditi. Zato je, između ostaloga, taj ugovor proglašen nezakonitim i ništetnim. Kolega Linić je mislio na to, na te primjere", izjavio je Ostojić gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a.

Naime, ministar Linić danas je u Rijeci optužio predsjednika sindikata liječnika Ivicu Babića i članove njegova sindikata da su neodgovorni jer žele još plaća, iako su prekoračenja u proračunu posljedica i 3,3 milijarde kuna danih zdravstvu. "Gospodin Babić i njegovi sljedbenici toliko su neodgovorni da bi htjeli još plaća. Prema tome, za Vladu je to vrlo teško breme, jer jednostavno treba smanjiti rashode u zdravstvu, s racionalnim sustavom, ali i smanjenjem plaća doktorima, jer ono što im je HDZ dao, nekakve pripravnosti, ovo i ono, sve su to načini na koje se kradu novci iz proračuna. I to ćemo promijeniti", rekao je Linić.

Komentirajući te Linićeve izjave, nakon izvanredne skupštine njegova sindikata Babić je kazao kako je "više nego odvratno" liječnike nazivati "lopovima koji kradu iz državnog proračuna".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.