Ostojić o novom kolektivnom ugovoru u zdravstvu: Smanjili smo nelogičnosti i ispravili nepravde

Foto: vlada.hr

MINISTAR zdravlja Rajko Ostojić predstavio je prijedlog zaključka u vezi s potpisivanjem Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja. Podsjetio je na čitavu povijest pregovora sa sindikatima te rekao da su se složili u 98 posto članaka osim u dijelu dežurstva. Naglasio je da su nakon potpisivanja Kolektivnog ugovora financijski učinci ostali na 2012. te su uklonjene nelogičnosti.

"Smanjili smo sve ono što je per se, imperativno i sve te nelogičnosti, pa i nepravde, smo ispravili", istaknuo je Ostojić.

"Nije nepravda, tako je ispregovarano. Malo je neobično da se ljudima prekovremeni sati isplaćuju hijerarhijski. To državna uprava ne poznaje. Kao da se načelniku plati viša dnevnica, da karikiram, nego pripravnika. Prekovremeni sat je prekovremeni sat, barem je tako u državnoj službi. Isti je za istu kategoriju zvanju. Nepravedno ili ne, ali naprosto za to nemamo novca i žao mi je zbog toga još jednom. Ako se netko prepoznao u nekim kvalifikativima koje sam dao, takvih je malo i dobro su se prepoznali. Reda mora biti, pravila se moraju poštivati. Ona nisu rigidna, nisu prerigorozna, ali mislim da su jasna: ako štrajkaš-štrajkaš, a ako ne štrajkaš-ne štrajkaš i onda tako vodiš evidenciju", rekao je premijer Zoran Milanović i za kraj se obratio Ostojiću:

"Tu očekujem i od vas da, u onoj mjeri kojoj je to posao ministra, zaštitite sve one koji provode zakon i odluke ove Vlade koje su prema svima iste"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.