Otac odmetnutog ruskog špijuna Litvinenka: Moj sin je izdajica i zaslužio je biti ubijen

OTAC Aleksandra Litvinenka, nekadašnjeg agenta ruske tajne službe koji je prešao na britansku stranu, danas se u intervjuu za rusku televiziju javno odrekao sina, nazvavši ga izdajicom koji je zaslužio biti ubijen.

Podsjetimo, Aleksandar Litvinenko je nakon prelaska na britansku stranu postao oštri kritičar Kremlja, a ubijen je u londonskoj bolnici, tako što mu je netko u čaj podmetnuo otrovni radioaktivni polonij. Za to je optužio ruski državni vrh, a incident je 2006. izazvao oštar diplomatski spor Britanije i Rusije.

"Molim te oprosti mi majčice Rusije, za ime božje. Kada sam shvatio da je moj sin bio agent za MI6, bila je to sramota i za mene i za moju obitelj. On je obični kukavica", kazao je Valter Litvinenko za rusku televiziju Pervy Kanal iz svog doma u Italiji.

Intervju je s njim radio i RT, koji je naglasio kako je Valter Litvinenko za smrt svog sina donedavno krivio Kremlj, te je javno podržavao Putinove protivnike. Međutim, sad je promijenio ploču. "Malo je ljudi koji su o Putinu govorili tako strašne stvari kao ja. Vladimire Vladimiroviču Putine, ako me gledaš, molim te oprosti mi za sve objede koje sam ikad rekao i napisao o tebi", molio je za oprost Litvinenko, koji je naglasio kako se želi vratiti u Rusiju.

"Da sam samo znao da je moj sin radio za britansku obavještajnu službu, nikad ne bih pričao o njegovoj smrti. Što se mene tiče, zaslužio je biti ubijen kao dvostruki agent. Izdajice treba upucati", kazao je u intervjuu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.