Otvoreno pismo iz Azimuta: Hvala medijima na podršci, nastavljamo raditi svoj posao spremni na dijalog

Foto: Hina 

VLASNICI šibenskog klubaAzimut, Hrvoje Jelković i Đorđe Katalinić, otvorenim pismom odlučili su se obratiti javnosti uslijed drame koju prolaze od kraja kolovoza. Najprije ih je biskup Ivas prozvao s oltara, buka iz Azimuta već mjesecima je prijepor sa stanrima podno Katedrale Sv. Jakova koji su slučaj odveli i na sud, a stvar je kulminirala uhićenjem Katalinića i Jelkovića, te mirnim okupljanjem građana pred klubom. 

"Potaknuti stalnim napisima, člancima, analizama, kolumnama, izjavama, intervjuima, komentarima i istupima svih onih koji su imali ili su mislili da imaju što reći, odnosno iznositi vlastito mišljenje u tiskanim, elektroničkim medijima i na društvenim mrežama na temu događaja od 24. kolovoza 2014.g. u klubu Azimut, odlučili smo se obratiti javnosti i zato upućujemo OTVORENO PISMO prvenstveno našim sugrađanima a potom i ostalom dijelu zainteresirane javnosti u ime ARTTIM PRODUKCIJE, d.o.o., kao odgovorne osobe istog pravnog subjekta i kao vlasnici kluba, te u osobno ime s ciljem uspostave uobičajenog, redovnog obavljanja djelatnosti kluba AZIMUT, uvažavajući potrebu informiranja aktivnog građanskog društva.

Prije svega, želimo istaći zahvalnost medijima na iskazanoj podršci i izvještavanju tijekom proteklog razdoblja. Mediji su još jednom dokazali da su najmoćnije sredstvo komunikacije koje ne poznaje granice nikakve vrste. 

Ujedno želimo javnosti obznaniti da nećemo komentirati niti davati učešća u raspravama oko postupaka koji su pokrenuti povodom događaja koji se zbio 24. kolovoza 2014.g. i koji je "uskovitlao" duhove, probudio neslućene strasti i postao poligon za obračun različitih interesnih skupina. Ne želimo to. O sudskim tužbama i drugim postupcima koji su pokrenuti nakon događaja i koji su u tijeku, nećemo se sada niti ubuduće izjašnjavati. Svoje mišljenje i viđenje cijelog "slučaja" radi razjašnjavanja određenih činjenica ćemo, po pozivu i potrebama iznositi tijekom postupaka. U tom smislu smo radi zaštite vlastitih interesa opunomoćili odvjetnika a Sud će svojim odlukama dati epilog. 

Mi ćemo se nastaviti baviti svojim poslom. ARTIM PRODUKCIJA je s lokalnom upravom i institucijama u dosadašnjem djelovanju izgradila uvažavajući, čak bi se moglo reći, izvrstan partnerski odnos. Otvoreni smo, kako do sada, tako i ubuduće za sve ideje i upotrebu svih modela koji bi dijalogom, uvažavajući potrebu šire i intenzivnije građanske participacije u tijelima lokalne uprave, samouprave i ostalim institucijama, osigurali odvijanje djelatnosti kluba kao ugodnog, sigurnog i poželjnog mjesta. Držimo da javnost dijeli naše mišljenje. Do tada, pozivamo vas na druženje u vašem i našem klubu AZIMUT", poručili su iz Šibenika. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.