Papin dolazak u BiH izazvao euforiju u Srbiji: Preko 1000 Srba u 20 autobusa putuje na doček

Foto: FAH

NADBISKUP beogradski Stanislav Hočevar ocijenio je posjet pape Sarajevu kao događaj važan za BiH i cijelu regiju i najavio da će iz Srbije organizirano ili individualno na doček poglavara Rimokatoličke crkve otputovati više od tisuću građana.

"Sveti otac papa Franjo sam je izričito naglasio koji je cilj i smisao njegova dolaska u Sarajevo - da u čitavoj regiji promovira mir, pomirbu i još jači ekumenski i međureligijski dijalog", izjavio je Hočevar uoči odlaska u Sarajevo.

Nadbiskup beogradski je uoči puta u prijestolnicu BiH za agenciju Tanjug istaknuo kako je Beogradska nadbiskupija pozvala "sve koji mogu doći u Sarajevo" jer "želi podržati da među nama vlada mir, pomirba, jači ekumenski i međureligijski dijalog".

"To je cilj i smisao i zato želimo biti zajedno u molitvi", rekao je Hočevar.

Za Sarajevo iz Srbije ide 20 autobusa


Kako se očekuje, prema Sarajevu će iz Srbije krenuti više od 20 autobusa, a mnogi vjernici već su se u glavni grad BiH zaputili osobnim automobilima ili će to učiniti tijekom dana i u subotu rano ujutro.

Prema riječima nadbiskupa Hočevara, za vjernike iz Srbije "određeno je mjesto unutar tog velikog liturgijskog prostora", te da će, u susretu sa mladima, biti i predstavnici iz Nadbiskupije koji će Svetog Oca osobno pozdraviti u velikom Centru za mlade u Sarajevu u subotu navečer.

Papa Franjo boravit će u Sarajevu u jednodnevnom posjetu, a očekuje se da će ga, uz iznimne mjere sigurnosti, dočekati i pozdraviti više od 65.000 vjernika iz svih država regije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.