Partner banka, koja je od rujna u suvlasništvu Ivana Čermaka, povećala dobit na 9,24 milijuna kuna

Foto: scx.hu

PARTNER banka objavila je izvješće za prvih devet mjeseci ove godine. Na kraju trećeg tromjesečja Partner banka ostvarila je dobit, nakon rezervacija, u iznosu od 9,24 milijuna kuna, što je 8,6 milijuna kuna više nego u istom razdoblju 2012. godine. Ukupna aktiva na kraju rujna 2013. godine porasla je, u odnosu na kraj 2012. godine, za  62,9 milijuna kuna  i sada iznosi 1,36 milijardi kuna, priopćeno je iz banke.

Na strani izvora sredstava Partner banke nastavljen je trend porasta depozita, a najveći udio u njima predstavljaju oročeni depoziti stanovništva čija je stabilnost učvrstila i stabilnost same banke. Svoje stabilno poslovanje banka temelji i na primjerenoj adekvatnosti kapitala.
 
Naime, stopa adekvatnosti jamstvenog kapitala Partner banke iznosi 14,44 posto, što je za gotovo 2,5 posto više od minimalne stope adekvatnosti u Hrvatskoj. Također, porast je ostvaren i u segmentu štednje građana koja na kraju trećeg tromjesečja iznosi ukupno 523,9 milijuna kuna, što predstavlja porast od čak 16 posto u odnosu na razdoblje krajem 2012. godine.
 
Čermak u rujnu kupio 10 posto dionica
 
Umirovljeni general Ivan Čermak, odnosno njegova tvrtka Crodux Plin, u rujnu je postala vlasnik deset posto dionica Partner Banke.
 
Većinski vlasnik je i dalje Metroholding, koji je Čermaku i prodao dionice, kako proizlazi iz podataka Središnjeg klirinško - depozitarnog društva.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.